KOCASİNAN, ATIK ASFALTI

KOCASİNAN, ATIK ASFALTI

EKONOMİYE DÖNÜŞTÜRÜYOR

  Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yenilenecek yollardan sökülen asfaltı ziyan etmeden mıcır haline getirip vatandaşın tarla, bağ ve bahçesine gittiği yollarda değerlendirdiklerini söyledi.
Belediyeyi her haliyle, bir çakılıyla, çivisiyle, tek kuruşuyla bile milletin emaneti olarak gördüklerini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar," İsraf etmeden, her çakılını bile gerektiği gibi kullanmak için büyük özen gösteriyoruz. Yıpranan, yorulan, bozulan yolları yenilemek için söktüğümüz asfaltı küçük parçalarına ayırıp, yine asfalt malzemesi gibi değerlendiriyoruz. Finişerin giremediği, asfalt kaplamanın gereksiz olduğu ama vatandaşın bir şekilde kullandığı tarla, bağ ve bahçeye giden yollarına sererek kaplama yapıyoruz" dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, sökülen asfaltın makineyle küçük parçalarına ayrılan atığında; normal asfaltta bulunan; bitüm, mıcır ve bağlayıcı petrol malzemelerinin yine bulunduğuna dikkat çekerek," Asfalt çok kıymetli olduğu için bütün özelliklerini aynen taşıyan atığını da heder etmiyor, değerlendiriyoruz. Mıcır hale gelmiş asfalt atıklarını sıcak havalarda sererek sıkıştırdığımızda mukavemeti de yüksek bir yol yapıyoruz. Kırsal mahallelerimizde bazı vatandaşlarımız tarlasına, bağına, bahçesine giden toprak yolların ıslahı çamurdan ve tozdan kurtulması için yardım talebinde bulunuyor. Biz de asfaltın atığını bile verimli biçimde kullanarak yol yapıyor, ekonomik bir değere dönüştürüyor, çevre kirliliği oluşturmadan değerlendirmiş oluyoruz" şeklinde konuştu.
Vatandaşlar da memnuniyetlerini belirterek,"Bağa-bostana gittiğimiz küçük ve dar yollar var. Ancak bir araba sığar belki. Asfalt gerekmez ama çamur ve tozdan da kurtulmak istiyoruz. Bu uygulama bize çok faydalı oldu. Belediyemize ve başkanımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde görüşlerini ifade etti.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları