KKTC SPOR BAKANINDAN KAYSERİ’YE ÖVGÜ!

KKTC SPOR BAKANINDAN KAYSERİ’YE ÖVGÜ!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst Kayseri'de yapılan büyük sportif projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“BU ŞAHESER İÇERİSİNDE BULUNMAKTAN BİR TÜRK VATANDAŞI OLARAK GURUR DUYUYORUM”

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst Kayseri'de yapılan büyük projeler ile tarihi ve turistik mekânlarını, gezdi.

 

Bakan Dürüst ilk olarak Kent Mimarsinan Müzesi’ni gezdi. Ardından Kadir Has, Şehir Stadyumu, Kongre ve Spor Merkezi ve birçok yeri gezdi.

DÜRÜST “BU STAT TÜRKİYE’DE BİR ŞAHESER”

 

 

Gezi esnasında bir konuşma yapan Bakan Dürüst, Kayseri'den çok etkilendiğini ifade ederek "Her şeyden önce bizleri buraya davet eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Bey’e teşekkür ediyorum. K.K.T.C'nin Spor Bakanı olarak Kayseri'de daha ziyade kültürel alanlarda, sportif gençlik ve eğitimsel incelemelerde bulunmak için buradayım. Bugün bu şaheser içerisinde bulunmaktan da bir Türk vatandaşı olarak gurur duyuyorum. Bu stadyum Türkiye'de bir şaheser. Örnek alınması gereken bir mimarı var burada. Gerek zemin olarak gerekse stadyumun dizayn açısından muhteşem olduğunu ifade etmek istiyorum. Diğer bir güzellik ise duyduğuma göre Kayseri Büyükşehir Belediyesi hiç para harcamadan yapmış bu tesisi. Ayrıca Kent Müzesi'den de çok etkilendim. Kayseri'yi tanıtım açısından da Kayseri'nin tarihsel süreç içersinde üstlenmiş olduğu misyonu her açıdan bu kadar ilerici noktada hazırlanan proje ile Türkiye'nin neden son dönemlerde ileriye gidiyor, niye bu kadar hızlı ilerliyor, bu kadar atılım yapabiliyor soruların yanıtını ben Kayseri'ye girdiğim ilk bir kaç adımda görmem mümkün oluyor diyorum. Kayseri Büyükşehir Belediyesi kısa sürede çok uzun yollar, çağdaş adımlar atan bir misyon üstlenmiş. Türkiye'nin gururu olarak algılanmasını da kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Öte yandan Daire Başkanı Durukan Stadyum gezisi esnasında Bakan Dürüst'e isminin yazılı olduğu Kayserispor forması hediye etti. (spor servisi)

 



Kayserispor 2 maçta 4 puan aldı

Şampiyon güreşciler gsim’de

Talasgücü’nün gençler bir harika

Spor a.ş’den gençlik bayramına özel

Efeler ligi takımı develi’de neler oluyor!

Spor a.ş.’den 19 mayıs’a özel

Yılmaz ve oyunculardan maça davet

Karagümrük hazırlıkları tamam

Süper lig’de 35.haftanın hakemleri açıklandı

Kvk’nın yıldızları yarı final için mersin’de

Fabrika voleybol meyvelerini vermeye başladı

2. amatör küme’de 10. hafta tamamlandı

Karagümrük imha planı hazır

Spor a.ş.’nin bisikletçiler zirvede

‘11. yeşilay bisiklet turu’

Kayserispor-karagümrük biletleri satışa çıktı