KKTC BAŞBAKANI ERSİN TATAR KAYSERİ’DE

KKTC BAŞBAKANI ERSİN TATAR KAYSERİ’DE

TATAR: YENİ NESİLLERE KIBRIS MÜCADELESİNİ ANLATMALIYIZ

Kayseri Üniversitesi tarafından tertiplenen 'Mavi Vatan’da KKTC'nin Rolü' konulu konferansa iştirak etmek üzere önceki gün ilimize gelen Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar etkinlik öncesi Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Konuk Başbakan Tatar ziyaretlerde yaptığı değerlendirmede “Bölgenin huzuru ve bizlerin de selameti bakımından ‘Bahar Kalkanı’ harekatı çok önemlidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak Türkiye Cumhuriyeti ile yakın ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Yeni nesillere de Kıbrıs mücadelesini anlatmalıyız, fedakarlık gerektirdiğini belirtmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Üniversitesi'nce düzenlenecek 'Mavi Vatanda KKTC'nin Rolü' konulu konferansa katılmak üzere ilimize gelen KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Vali Şehmus Günaydın'ı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Tatar, Kayseri'de bulunmaktan mutlu duyduğu memnuniyeti dile getirip, Kayseri'ye gerçekleştirdiği ziyarette KKTC'ye olan sevgi ve muhabbeti gördüğünü bizzat yaşayarak gördüğünü vurgulayarak "Bizlerin esas itibarıyla görevi Doğu Akdeniz'de bugün bu gelişmeler içinde KKTC'de yaşayan Kıbrıs Türk halkının refah, esenlik ve güvenliğini koruyabilmektir. Türkiye ile dostluk ve kardeşlik bağlarımızın daha güçlendirilmesi adına zaman zaman Türkiye'nin çeşitli illerini ziyaret edip, konferanslar veriyorum" şeklinde konuştu. Başbakan Tatar sözlerinin devamında bölgede önemli gelişmeler yaşandığının altını da kalın çizgilerle çizerek "İdlib'de şehit düşen Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyorum. Türk milletinin başı sağ olsun. Türk askerinin gerçekleştirdiği Bahar Kalkanı Harekatı'nı yakından izliyoruz. Dualarımız Mehmetçiklerimizle. İnşallah başarılı olacaklar. Bölgenin huzuru ve bizlerin de selameti bakımından yapılan harekat önemlidir. Vereceğimiz mesajlar çok dikkat gerektirmektedir. Emperyalist ve diğer güçler oyunlar içindedir. Kıbrıs'ta da bu böyledir. Bundan sonraki süreçte KKTC'de refah ve zenginlik için Türkiye ile istişare içinde olmamız gerekir. Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler herkesin malumudur." İfadesini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Tatar’ın ikinci durağı ise Büyükşehir Belediyesi oldu. Konuk Başbakan Tatar, burada yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerine dikkat çekerek "Sayın Cumhurbaşkanının gösterdiği iradeden, duruştan dolayı hem kendisine hem de Türk hükümetine teşekkürlerimi iletiyorum. Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerde birtakım büyük çıkar ve menfaatler söz konusudur. Türkiye'nin de koyduğu iddia, büyük zenginliklerin paylaşımında kendi iradesiyle birtakım gemiler ve diğer iddialı hedeflerle Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kıbrıs Türk halkının da çıkar ve menfaatlerini korumaktır” dedi ve ekledi “Dolayısıyla 'Mavi Vatan' dediğimiz Doğu Akdeniz'deki bütün zenginliklerin paylaşımında Türk milleti olarak oradaki hakimiyetimizi ve haklarımızı korumak, bizi geleceğe daha önemli adımlarla taşıyacaktır. Çünkü gelecekte bu büyük zenginliklerin ortaya çıkmasıyla bunun paylaşımı milletimizin gücünü ve geleceğini ortaya koyacaktır. Geleceğe daha fazla umutla bakacağımızı düşünüyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak Türkiye Cumhuriyeti ile her vesileyle yakın ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Yeni nesillere de Kıbrıs mücadelesini anlatmalıyız, fedakarlık gerektirdiğini belirtmeliyiz. Netice itibarıyla Doğu Akdeniz'de birtakım karşılıklı çatışmalar da olabilir, müzakere masasında başka ortamda birtakım görüşmeler olabilir. Günün sonunda hedefimiz, Kıbrıs'ın iki eşit halkının biri olarak Türk halkının oradaki haklarını korumaktır. Bu hakların korunmasında Türkiye'nin desteği fevkalade önemlidir."

Sözlerinin sonunda Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs'ın üç garantör ülkesinden birisi olduğunu hatırlatan Tatar, Türkiye'nin garantörlük hakkından vazgeçmeyeceğine dair yaptığı açıklamaların kendilerini sevindirdiğinin altını çizmeyi de ihmal etmedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Tatar'ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak Tatar’a Kayseri ile ilgili bilgi de verdi.

Başkan Büyükkılıç, ziyaretin anısına Başbakan Tatar’a kök boyadan yapılmış el dokuması kilim hediye etti.

Başbakan Ersin tatar, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde Büyükşehir Sergi Salonu'nda KAYMEK tarafından açılan Osmanlı Tuğraları sergisini de gezdi. Başbakan Büyükkılıç, Başbakan Tatar'a sergide yer alan bir tabloyu hediye etti.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da