KIZI İLİK KANSERİ OLAN ANNENİN FERYADI

KIZI İLİK KANSERİ OLAN ANNENİN FERYADI

Kayseri`de ilik kanseri kızının tedavisi için tüp bebek yapacağını belirten anne Şerife Alagöz, geçen sürede Aleyna`nın temel ihtiyaçlarının giderilmesi için hayırseverlerden yardım istedi.

Acılı anne Şerife Alagöz, 5 ay önce kızları Aleyna`yı karın ağrısı şikayetiyle götürdüklerinde hastanede kızının ilik kanseri olduğunu öğrendi. Yapılan kontrollerde Aleyna`nın doğuştan ilik kanseri olduğu belirtildi. Aleyna`ya uygun donör bulunamayınca anne Şerife Alagöz ve baba Bilal Alagöz`ün tüp bebek yöntemiyle bebek yapması önerildi. Yapılan öneri sonrası tüp bebek yöntemine başvuran çift, tüp bebek masraflarını yapılan hayırlar sayesinde tamamladı.
Aleyna`nın temel masrafları için maddi sıkıntı çektiklerini belirten anne Şerife Alagöz, “Kızıma ilik gerekiyor. Bunun için tüp bebek yöntemini önerdiler. O da büyük bir miktar tutuyor. 5 bin TL ücreti bulunuyor. Sağ olsun hayırseverler yardımcı oldular ve bu 5 bin TL’yi topladılar. Tüp bebek işlemlerine de başlandı. Aslında kendim de hastayım. Çocuğumun hayatı için kendimi riske atıyorum. Benim de şeker hastalığı, tansiyon var ve hayata tek böbreğimle tutunuyorum. Rahatsızım ama yeter ki çocuğum kurtulsun" diye konuştu.
Anne Alagöz ayrıca, "Çocuğumun durumu görünüşte iyi ama çok hasta. Kendisi de tek böbrek. Cilt hastalığı var. Onların haricinde bu ilik kanseri de olunca yıkıldım. Bu hastalığı doğuştan varmış ama biz 5 ay önce öğrendik. Karın ağrısı şikayeti ile hastaneye gittik ama bu hastalık çıktı. 5 aydır uğraşıyoruz. Tüp bebek yöntemine başvurdum ama ben Türkiye’de ilik bankasının olmasını istiyorum. İlik bankası olsaydı kızım kurtulurdu" dedi.
Çocuğunun günlük bakımını karşılayamadıklarını belirten anne Alagöz, "Çocuğumun günlük bakımını karşılayamıyorum. Yemesi, içmesi ve bakımı temiz olması gerekiyor ama yeme içmesini karşılayamıyorum. Eşim işsiz. Kendisini işten çıkardılar. Bir evde 8 kişi yaşıyoruz ve bir dedenin maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Yetkililerden kızımın yeme, içme ve bakım masraflarının karşılanmasını istiyorum. Eşime de iş istiyorum. 8 kişi bir evde kalmak çok zor. Kızımın kendisine ait bir odası yok" ifadelerini kullandı.
Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir ise, “Geçen ay Aleyna’nın annesi bize kızının rahatsızlığı ile ilgili başvurdu. Biz de aileye yardımcı olmak için girişimlerimizi başlattık ve ailenin evine geldiğinde bu mağduriyetlerini gördük. Ailenin şu anda en büyük sorunu evdeki her bireyin ayrı ayrı rahatsızlığı olması ve geçimin tek bir maaşla olmasıdır. Çocuğun gerçek ihtiyaçlarını temin edemediklerini gözlemledik. Ailenin burada büyük bir mağduriyeti var" diye konuştu.

 



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor