KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI SEMİNERİ

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI SEMİNERİ

KAYSERİ BAROSU BAŞKANI DURSUN: “TÜRKİYE’NİN BİR AN EVVEL NORMALLEŞMESİ GEREK”

Kayseri Barosunca tertiplenen “ Kişisel Verilerin Korunması” konulu eğitim seminerinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Cavit Dursun ‘Hukuk’ un insanların hukuki güvenliklerini sağlamak için var olduğunun altını çizerek “Eğer hukuk karanlık alanlar oluşturarak muhalifleri sindirmek ve cezalandırmak için kullanılacaksa ortaya başka şeyler çıkar. Maalesef ülkemiz bu hususları çok farklı şekillerde yaşıyor. Türkiye’nin bir an önce normalleşmesi gerekiyor” İfadelerini kullandı.

Kayseri Barosunca tertiplenen ve Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘ Kişisel Verilerin Korunması’ konulu eğitim seminerine Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, İzmir Barosu Avukatları Atalay Aksay, Mustafa Yolcu ve Girayhan Ocak ile hukukçular iştirak etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, “Kişisel veriler eğer gerçekten insanların özel alanlarını kişisel verilerini korumak ve hukuki güvenliği sağlamak için kullanılacak olursa güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Ancak eğer bu uygulama ülkede belirsiz bir korku imparatorluğu yaratmak, canımın istediği cennetlik istemediği cehennemlik anlayışıyla sürdürülecek olursa insanları iş yapmaya, konuşmaya ve paylaşımlarda bulunmaya ülkenin bütün ekonomik, ticari, bankacılık, doktorluk ve avukatlık gibi hayatın her alanında insanların üzerinde demokratik kılıcı gibi sallanma ihtimalini de maalesef göz ardı edemeyiz” diyerek şunları kaydetti. “Kayseri Barosu Başkanlığı olarak hemen hemen her hafta bir eğitim programı düzenliyoruz. Bu hafta da ‘Kişisel Verilerin Korunması’ gibi ülkemizin hukuk sistemine, günlük hayatına yeni giren ve çok güncel olan konuyla sürdürüyoruz. Bu eğitimlere yaparken ki en büyük amaçlarımızdan birisi de şudur: Bütün kanunların, bütün uygulamaların hukuk devleti ilkesi ve hukukun üstünlüğü ilkesi içerisinde doğrulukla, iyi niyetle ve hukuki güvenlikle uygulanabilirliğini sağlamaktır. İkincil en büyük amaçlarımızdan birisi de siz kıymetli meslektaşlarımıza, özellikle mesleğe yeni adımını atan meslektaşlarımıza seçecekleri, ilgilenecekleri ve kendini yetiştirebilecekleri alanlarda ufuklarını açmaktır. Kişisel veriler eğer gerçekten insanların özel alanlarını kişisel verilerini korumak ve hukuki güvenliği sağlamak için kullanılacak olursa güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Ancak eğer bu uygulama ülkede belirsiz bir korku imparatorluğu yaratmak, canımın istediği cennetlik istemediği cehennemlik anlayışıyla sürdürülecek olursa insanları iş yapmaya, konuşmaya ve paylaşımlarda bulunmaya ülkenin bütün ekonomik, ticari, bankacılık, doktorluk ve avukatlık gibi hayatın her alanında insanların üzerinde demokratik kılıcı gibi sallanma ihtimalini de maalesef göz ardı edemeyiz. Oysaki hukuk insanların günlük hayatlarını kolaylaştırmak için insanlara hukuki güvenlik sağlamak için vardır ve var olmalıdır. Ama eğer bu düzenlemeler ile yapılmak istenen şey belirsiz, karanlık alanlar oluşturarak muhalifleri, belirli grupları sindirmek, korkutmak ve cezalandırmak için kullanılacaksa ve tabi ki böylesi süreçlerde ortaya başka bir şey daha çıkar. Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkesinin hukuki güvenliğin olmadığı yerlerde sistemin ve rejimin amacı korku yaratmak, insanları susturmak, düşünce ve fikir özgürlüğünü engellemek gibi genel amaçların yanında bir de bireysel ya da kurumsal çıkar amaçlı suç örgütleri ortaya çıkar. Maalesef ülkemiz bu hususları çok farklı şekillerde yaşıyor. Türkiye’nin bir an önce normalleşmesi gerekiyor. Bu normalleşmeyi sağlayacak olan en önemli toplulukların başında da biz avukatlar gelmektedir. Meslek ahlakına sahip, meslek onuruna sahip hukukun üstünlüğüne hukuk devleti ilkesine inanmış bir avukat topluluğunun başaramayacağı bir iş yoktur. “.

Baro Başkanı Dursun’un açılış konuşmasının ardından İzmir Barosu mensupları Atalay Aksay, Mustafa Yolcu ve Girayhan Ocak’ın “ Kişisel Verilerin Korunması” konulu sunumlarına geçildi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"