KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

İMECE USULÜ´KIŞLIK YİYECEKLER HAZIRLANIYOR

Ağustos ayının son günlerini yaşarken sonbaharın ayak sesleri duyulmaya başladı bile? Çetin kış günlerinin de habercisi olan sonbahar mevsimi Anadolu insanı için aynı zamanda kışa hazırlık sürecidir de? Bu hazırlıkların en önemlilerinden olan turşular , salçalar, kışlık yufka ekmekler hazırlanmaya başlanırken haber ekibimiz Yenişehir mahallesinde kışlık salça yapan hanımları sizler için görüntüledi?

Ağustos ayının son günlerini yaşarken sonbaharın ayak sesleri duyulmaya başladı bile? Çetin kış günlerinin de habercisi olan sonbahar mevsimi Anadolu insanı için aynı zamanda kışa hazırlık sürecidir de? Eylül ayı ile birlikte start verecek olan sonbahar mevsimine sayılı günler kala kadınlarda kış hazırlığı telaşı başladı.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte hazırlıklarına başlayan kadınlar imece usulü olarak her gün bir kişinin kışlık yufka ekmeğini sac ateşinde pişiriyor. Akşam saatlerine kadar süren pişirme işleminin ardından yufkalar kurutulmaya bırakılıyor. Kurutulan yufkalar soğuk kış günlerinde yufka ekmek ve börek olarak pişirilerek tüketiliyor. Hazırlanan yufkalarla pişirilen börekler kış sofralarına ayrı bir lezzet katıyor.

Yine aynı şekilde kış ayları boyunca tüketilecek ev yapımı salçalarda bugünlerde kaynatılarak depolanıyor. Şehrin hemen her noktasında kurulan kazanlardan yükselen kokular herkesi cezbederken; hem ekonomik, hem de katkısız olması tercih sebebi oluyor.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor