KIŞ VE LODOSLU HAVALARA DİKKAT

KIŞ VE LODOSLU HAVALARA DİKKAT

MMO BAŞKANI FENER UYARDI

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, soğukların etkisini göstermeye başlamasıyla artan ısınma ihtiyacının kurallara göre ve dikkatli şekilde karşılanması gerektiğini vurgulayarak ?Özellikle lodosun güçlü estiği rüzgarlı havalarda soba gazı zehirlenmelerine imkan vrmemeyecek tedbirleri alalım? değerlendirmesinde bulundu?
Metorolojinin soğuk ve rüzgarlı havaların yaklaştığını haber verdiği şu günlerde rüzgarlı havalar konusunda da dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi Başkanı Ersin Fener; ısınmada kullanılan katı ve gaz yakıtlarına ilişkin soba ve diğer cihazların usulüne uygun şekilde kullanılması gerektiğinin altını kalın çizgilerle çizerek ?Karbonmonoksit zehirlenmelerinin neden olduğu ölümlerin önüne geçilmesi alınacak tedbirlerle mümkün olabilir? ifadesini kullandı?.
Soğukların kendini hissetirmesi ile karbonmonksit zehirlenmelerine ilişkin haberlerin de gelmeye başladığını hatırlatan MMO Şube Başkanı Fener , her yıl benzer olayların yaşanmasının üzücü olduğunu vurgulayarak ? Neyazık ki Doğalgaz kullanımında yıllık kontrol ve denetimler yasal bir zorunluluk haline gelemedi. Bu durum abonelerin duyarlılığına bırakıldı. Oysa gaz dağıtım şirketlerinin periyodik kontrol ve denetimleri yapması için yasal bir düzenlemeye gidilmesi gerek. Bu durumun önemi her geçen yıl biraz daha kendini belli etmekte? ifadesini kullandı?
Standartlara uygun baca kullanımı ve bunların da her sezon en az bir kez temizlenmesinin zorunlu hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen MMO Şube Başkanı Fener, sözlerinin devamında bunun da denetlenmesi gerektiğinin altını çizdi?
Sözlerinin sonunda denetimlerin de yaptırımlara bağlanması gerektiğine dikkat çeken Fener, karbonmonoksit zehirlenmeleri başta olmak üzere ev kazalarının İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına alınmasının gerekliliğine işaret ederek noktayı koydu?
HABER: M.Emre Kipman



İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri