KİMSE YOK MU VAN VE ERCİŞ’E, KIŞ ŞARTLARINA UYGUN OYUN ÇADIRI KURACAK

KİMSE YOK MU VAN VE ERCİŞ’E, KIŞ ŞARTLARINA UYGUN OYUN ÇADIRI KURACAK

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi depremzede çocukları unutmadı. Dernek tarafından Van ve Erciş'e çocukların kış şartlarında da oynayabileceği 6 tane oyun çadırı kurulacak.

23 Ekim 2011 tarihinde merkez üstü Van Erciş olan 7.2 şiddetindeki deprem ve ardından Edremit merkezli 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremin ardından bölgede çok sayıda bina yıkıldı ve 639 kişi de hayatını kaybetti. Depremler sonrası devlet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları depremzedeler için seferber oldu. Çok sayıda yardım kuruluşu bölgeye giderek yaraların sarılması anlamında büyük hizmetlere imza attı. Kimse Yok Mu Derneği de bölgenin ihtiyaçlarının giderilmesi anlamında önemli miktarda yardım malzemesini depremzedelere ulaştırdı.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Kayseri şubesinden de şu ana kadar 2 kamyon ve 4 TIR dolusu battaniye, tüplü ve elektrikli ısıtıcı, uyku tulumu ile kahvaltılık ve kuru yiyeceklerden oluşan gıda maddeleri bölgeye ulaştırılarak dağıtıldı. Dernek, depremzede çocukları da unutmadı. Toplam 6 tane oyun çadırı bağlantısı yapan dernek, kış şartlarına uygun bu çadırları bölgeye gönderecek. Oyun çadırı içinde, kaydırak, tahtıravalli ve salıncak gibi 6 ayrı oyun aleti bulunacak.

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman, oyun çadırının ilkini önümüzdeki hafta içinde Van'a göndereceklerini söyledi. Diğer 5 çadırın ise önümüzdeki günlerde Erciş ve Van merkezde yetkililerin göstereceği yerlere kurulacağını belirten Haskaraman, Kayseri halkının duyarlılık imtihanından başarıyla çıktığını kaydetti. Van'da yaşayan insanlarla bin yıl öncesine dayanan kardeşlik bağlarının olduğunu vurgulayan Haskaraman, "Bizler et ve tırnak gibiyiz. Kaderimiz bin yıl öncesinden birlikte çizilmiş. Bazı çapulcular bu birlikteliğimizi bozamaz." diye konuştu.

Kayserili yerel yöneticiler, siyasetçiler ve işadamlarından oluşan 160 kişilik heyetle birlikte Kurban Bayramı'nın birinci gününü Van'da geçirdiklerini anımsatan Haskaraman, dernek olarak bölgeye gönderilen yardımların hepsini hayırseverlerden topladıklarını ifade etti. Haskaraman, "Van ziyaretinin ardından orada yaşanan 5.6'lık deprem sonrası kimden ne istediysek geri çevirmediler. Hayırsever işadamlarına ve halkımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Bu arada Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkezi tarafından deprem bölgesinde okul ve dershane kurulacağı da belirtildi. Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman, dernek bünyesinde orada binlerce öğrenciye de burs verileceğini kaydetti.

 

 



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı