KILIÇDAROĞLU ELİTAŞ’A 15 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

KILIÇDAROĞLU ELİTAŞ’A 15 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 15 bin lira tazminat cezasına çarptırıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 20 Mart 2018 günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında “FETÖ BORSASININ KAYSERİ”DE KURULDU, BURADA MİLYON DOLARLAR DÖNDÜ. ELİTAŞ’ A SORUN KİMİ NASIL ÇIKARDI? HEPSİNİ SİZE ANLATSIN” sözlerinden nedeni ile Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 15 bin lira tazminat cezasına çarptırıldı.

Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın avukatı Mehmet Savruk tarafından yapılan yazılı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Mart 2018 tarihinde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında “FETÖ BORSASININ KAYSERİ”DE KURULDU, BURADA MİLYON DOLARLAR DÖNDÜ. ELİTAŞ’ A SORUN KİMİ NASIL ÇIKARDI ? HEPSİNİ SİZE ANLATSIN” sözlerinden nedeni ile Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 15 bin lira tazminat cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Savruk açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Mart 2018 tarihinde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada kullandığı “FETÖ BORSASININ KAYSERİ”DE KURULDU, BURADA MİLYON DOLARLAR DÖNDÜ. ELİTAŞ’ A SORUN KİMİ NASIL ÇIKARDI ? HEPSİNİ SİZE ANLATSIN” sözlerinden dolayı Mustafa Elitaş vekili olarak Kılıçdaroğlu hakkında tarafımızdan Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde 12.04.2018 günü, 2019/ 641 E Sayılı dosya ile manevi tazminat davası ikame olunmuştur. Yapılan yargılama sonunda, davamız kabul görmüş, 05.01.2021 günü dava, karara çıkmıştır. Buna göre, Kemal Kılıçdaroğlu, yargılama giderleri, vekil ücreti dahil toplamda 13-15 Bin TL civarında tazminat ödeyecektir.

Bilindiği gibi, CHP Kayseri Milletvekili Cetin Arık” da müvekkilim Kayseri Milletvekili Sayın Mustafa Elitaş”ın, CHP Genel Başkanını eleştiren açıklamalarına karşı, kendisine ait TWİTTER hesabından yaptığı paylaşımında, Sayın Mustafa Elitaş hakkında “.. Adliyelerde FETÖCÜLERE hamilik yapıp FETÖ BORSASI ile zengin olanlar… demokrasi için ödenen bedelleri anlayamaz” şeklinde, beyanlarda bulunmuş, Çetin Arık aleyhine Kayseri 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde ikame ettiğimiz davada, Cetin Arık, adı geçen mahkemenin 2018/181 E. Sayılı kararı ile 15.000 TL manevi tazminat ödemeye mahkum olmuştu.

Davalı Çetin Arık”ın istinaf başvurusu, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesince incelenmiş, İstinaf Mahkemesi, “davalının “manevi tazminatın koşullarının oluşmadığına” yönelik istinaf itirazlarının reddine karar vermiş, ancak davalı paylaşımının , davalının partisine yönelik eleştirilerine karşı yapılmış olması nedeniyle ilk derece mahkemesince takdir edilen manevi tazminat miktarının fazla olduğu kanaatine vararak, tazminat miktarını indirerek 25.11.2020 tarih ve 2019/1414 E. Sayılı kararı ile ve KESİN olarak karar vermiştir.

İstinaf mahkemesi kararında, AİHM kararlarına atıfta bulunmuş, “ifade özgürlüğünün siyaset adamları için daha geniş bir şekilde yorumlanması gerektiği vurgulanmış ise de, bu özgürlüğün sınırsız olmadığı, siyasi adamların elbette namını koruma hakkı olduğu belirtilmiş, davalıya ait ifadelerin somut isnat içerdiği, davalının iddiasını ispata yarar bir belge sunmadığı, anılan ifadelerin onur ve saygınlığı hedef alan kişilik haklarına saldırı niteliğinde bulunduğu ifade edilmiştir.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesince bu gün verilen karar, muhtemelen dava konusu sözlerin aynı mahiyette olduğundan dolayı, bu haliyle kesinleşeceği umulmaktadır.Kamuoyunun bilgisine saygı ile arz olunur”.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı