KIBRIS GAZİSİ´NE 112 İNANMADI

KIBRIS GAZİSİ´NE 112 İNANMADI

48 SAAT SONRA AKUT BULDU

   Dağdan evine dönerken ayağı burkulup yürüyemez hale gelen ve 48 saat sonra bulunan 61 yaşındaki Kıbrıs Muharip Gazisi Rafet Uğur, 112´yi arayarak yardım çağrısında bulundu ancak, santraldeki kız ?Dalga geçme amca? diyerek telefonu kapattı. Üstelik Rafet Uğur´un numarasını da engelleyerek ulaşmasına mani oldu. Bu skandal olay Kayseri´de yaşandı. Rafet Uğur, yaşadığını iddia ettiği olayları ve ormanda geçirdiği 2 geceyi gazetemize anlattı.
Kıbrıs Muharip Gazisi ve aynı zamanda astım hastası olan 61 yaşındaki Rafet Uğur, Felahiye´nin Eğim Köyü yakınlarında ayağı burkularak kaza geçirdi. Kısa süreli baygınlık geçiren Gazi, kendine geldiğinde 112´yi aradı ancak yardıma ihtiyacı olduğuna karşısındaki kişiyi inandıramadı. Kazazede Gazi, yaşadıklarını şöyle aktardı;
?61 yaşındaki Rafet Uğur, üvey babasının Felahiye´nin Silahtar Köyündeki bağına giderek bakım yapmak istedi. 29 Eylül Salı günü gece geç saatlerde bağ evinden ayrılarak Kayseri, Yavuz Selim mahallesindeki evine dönmek istedi. Dağ´ın içinden Felahiye köprüsüne ulaşmak isteyen Rafet Uğur, Kızılırmak´ta balık tutmaya gelen kişilerden Felahiye Köprüsüne bırakmaları için rica ederim düşüncesiyle yola koyuldu. Ancak düşündüğü gibi olmadı. O gece yağmurun yağmaya başlaması nedeniyle, geceyi ormanın içinde geçirmeye karar verdi.?
?O geceyi meşelerin altında geçiren Gazi Rafet Uğur, 30 Eylül Çarşamba sabahı Kızılırmak´a doğru tekrar yola koyuldu. Kızılırmak yakınlarına geldiğinde yamaçtan inerken ayağı burkuldu ve baygınlık geçirdi. Burada baygın halde ne kadar uyuduğunu bilmeyen talihsiz gazi, kendine geldiğinde eşini aramak için telefonuna sarıldı ancak telefonu çekmiyordu. Belki 112´yi arar umuduyla bir kez daha telefonuna sarıldı ve 112 acil ekiplerini aradı. Gazi´nin dramı da tam da burada başladı. 112´ye ulaştı ancak, Rafet Uğur´un iddialerına göre görüştüğü kadın Rafet Uğur´un beyanını samimi bulmadı ve ?Dalga geçme amca? diyerek telefonu kapattı. Acil ekiplerinde kadın üstüne üstlük birde Rafet Uğur´un numarasını tekrar aramaması için engelledi ve Uğur, tekrar aradığında 112´ye ulaşamadı. Kimseye ulaşamadığı için o geceyi de dışarıda savunmasız halde geçirdikten sonra, ertesi gün yani 1 Ekim Perşembe günü sürünerek dağa doğru çıkmaya başladı. Yaklaşık 300 metre sonra telefonunun çektiğini farkettiğinde 51 yaşındaki eşi Ayşe Uğur´u aradı ve durumu bildirdi. Bunun üzerine eşi Ayşe Uğur, 156 jandarmayı arayarak eşinin dumunu anlattı ve eşinin numarısını verdi.?
?İhbar üzerine harekete geçen Jandarma ekipleri, AKUT ile yürütülen arama sonunda 1 Ekim Perşembe günü saat 17:00 civarında Eğim Köyünün yakınlarında Kıbrıs Gazisi Rafet Uğur´a ulaşıldı. AKUT ekibi, kazazedeyi ambulansa bindirip ilk müdahaleyi Felahiye´de yaptıktan sonra, Kayseri´ye getirdi.?
Başından geçenleri böyle aktaran Gazi Rafet Uğur, kendisini ölüme terk ettiğini iddia ettiği 112´deki görüştüğü kadın için savcılığa suç duyurusunda bulunacağını, kendisine inanarak yardıma gelen Jandarma ve AKUT ekiplerine de teşekkür ettiği kaydetti.
HABER: M. EMRE KİPMAN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı