KGC BAŞKANI ALTINKAYA TÜRK EĞİTİM-SEN HEYETİNİ AĞIRLADI

KGC BAŞKANI ALTINKAYA TÜRK EĞİTİM-SEN HEYETİNİ AĞIRLADI

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, ülkemizdeki eğitim sisteminin siyaset üstü bir konu olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerken “Her bakan değişiminde eğitim sisteminin kökten değişimi gibi uygulamaların yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Üzerinde herkesin uzlaşacağı bir eğitim sistemi oluşturulmalı ve buna çok mecbur kalınmadıkça müdahale edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit ile Türk Eğitim Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler. Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya tarafından ağırlanan eğitimciler ülkemizdeki eğitim sisteminin noksan ve yanlışları ile ilgili değerlendirmede bulunup daha istikrarlı bir eğitim politikası için yapılması gerekenlerle ilgili olarak kamuoyuna mesajlar gönderdiler.

Eğitimciler adına konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ülkedeki eğitim sisteminin siyaset üstü bir konu olması gerektiğinin altını kalın çizgilerleler çizerek “Üzerinde herkesin uzlaşacağı bir eğitim sistemi oluşturulmalı ve buna çok mecbur kalınmadıkça müdahale edilmemeli. Bu sadece öğrencilerimizi değil aynı zamanda eğitimci öğretmen arkadaşlarımızı da sıkıntıya sokan bir husustur. Yıl geçmiyor ki arkadaşlarımız yeni bir eğitim sistemi ile karşı karşıya kalmasın. Bu işin mutfağında biz eğitimciler varız. Dolayısıyla sistemde aksayan yönleri, daha iyi nasıl olur gibi düşünceleri bizzat sahadaki gelişmelere dayandırarak ifade etme gücümüz var. Dolayısıyla paydaş olarak bizim de görüşlerimizin alındığı bir eğitim politikası oluşturulmalı. Türk Eğitim Sen olarak kurulduğumuz günden bugüne bunun mücadelesini veriyoruz. Bizlerin sesi olduğu için tüm basın mensubu arkadaşlarımıza tekrardan teşekkür ediyorum. “ ifadesini kullandı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’da Türkiye’de eğitimi düzeltmeden hiçbir şeyi düzeltmeyeceğini vurgulayarak “Türkiye’de eğitimi düzeltmedikten sonra hiçbir şeyi düzeltemeyiz. Bunu herkes söylüyor. Bunu bizde söylüyoruz, başkası da söylüyor ama eğitim bir türlü düzelmiyor. Milli Eğitim Bakanı önümüzdeki hafta Kayseri’ye teşrif edecekler. Ben her vesile ile söylüyorum. Burada bir kez daha söyleyim. Bakın 2002 yılından bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarda ve bu iktidar döneminde 7-8 Milli Eğitim Bakanı değişti. Her bakan geldiğinde bizim çocuklarımızın eğitim sistemi değişiyor. Tatil değişiyor, okuduğu kitap değişiyor. Sınav geçme metodu değişiyor. Adı üzerinde Milli Eğitimi bir şekilde araştırıp, sorup soruşturup çocuklarımıza bilimin ön gördüğü oranda hazırlamamız lazım. Öğretmenlerimizin sıkıntıları var. Onları benim söylememe gerek yok burada değerli sendika başkanlarımız var onlar ifade edeceklerdir. Ama biz eğitimi düzeltmeden Türkiye’de hiçbir şeyi düzeltmeyiz. “ diye konuştu.



Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı