KESOB BAŞKANI AHMET ÖVÜÇ`TEN KURBAN UYARISI

KESOB BAŞKANI AHMET ÖVÜÇ`TEN KURBAN UYARISI

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, "Toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğimiz; bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diyerek, kurban kesecek olan vatandaşlara ve kurb

KESOB Başkanı Övüç, "Kurban Bayramı’nda kurban kesecek olan vatandaşlarımızın kurbanlık hayvanlarını alırken, ‘hayvan kimlik sistemine kayıtlı olup olmadıklarına, kulak küpelerinin olmasına, büyükbaş hayvanlar için pasaport ve küçükbaş hayvanlar için de nakil belgesi ve veteriner sağlık raporunun olup olmadığına bakmaları gerekmektedir" diyerek şu uyarılarda bulundu:
"Vatandaşlarımızın Kurbanlık hayvanlarını, şehir ve kasabalarda çalışma izni almış kesimhaneler ile Kurban Hizmetleri Komisyonunun önceden belirlediği kesim yerlerinde kesmeleri, önceden belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kesmeleri çevre sağlığı açısından önem arz etmektedir.
Hayvanları koruma kanununun 12. maddesi gereği, hayvanların korkutulmadan, ürkütülmeden ve hayvana en az acıyı verecek şekilde hijyen kurallarına uyularak ve usulüne uygun olarak bir anda ve ehliyetli (kesim belgesi bulunan ve taşıyıcı muayenesi yapılmış) elemanlarca yapılması gerekir.
Vatandaşlarımızın et çekimi işlerini de işinin ehli olan esnaflarımıza yaptırmalarını, sokak ortasında sağlıksız şartlarda et çekimi yapan ehil olmayan kişilere yaptırmamalarını kendi sağlıkları açısından önemle rica ediyoruz.
Ayrıca kurban satan vatandaşlarımızı da sahte paralara özellikle de 100 ve 200 TL’lere dikkat etmeleri konusunda uyarıyoruz.
Vatandaşlarımızın yasalara ve kurallara çevre ve sağlık koşullarına uymalarını diliyor, tüm hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum."



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”