KESOB KONUTLARI´NIN KURALARI ÇEKİLDİ

KESOB KONUTLARI´NIN KURALARI ÇEKİLDİ

ÖZHASEKİ ?İSTANBUL´DA DEPREME HAZIRLIK YAPIYORUZ?

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği´nin  ve TOKİ işbirliği ile işbirliğinde  gerçekleştirilen  834 konutun  kat kurası çekimi  Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri  Milletvekili  Mehmet Özhaseki´nin iştirak ile  geçekleştirildi?  Törende  kürsüye gelerek  hak sahibi  vatandaşlara seslenen  Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet  Övüç ?Esnafımızı hem konut sahibi yapıyor, hem de istihdam  oluşturuyoruz değerlendirmesinde  bulunurken, Bakan Özhaseki  ise İstanbul´da deprem  hazırlığı  yaptıklarının altını çizerek  yaklaşan tehlikeye bir kez daha  dikkat çekti?

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği´nin  ve TOKİ işbirliği ile işbirliğinde  gerçekleştirilen  834 konutun  kat kurası çekimi Kadir Has  Kongre Merkezi´nde  törenle gerçekleştirildi?  Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri  Milletvekili  Mehmet Özhaseki´nin de iştirak ettiği tören  hem protokol mensuplarının, hem de hak sahibi vatandaşların yoğun katılımına sahne oldu?

834 konuttan oluşan Toplu Konut Kura çekimi törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet  Övüç  ?Dünyada mekan, ahrette iman? diyerek çıktıkları bu yolda  birliğe bağlı esnafları hem konut sahibi yapıp hem de  şantiyelerde yeni isdihdamlar oluşturarak  katkı  verdiklerini  vurgulayarak  yapılan konutların özellikleri ve projenin  yol haritası  konusunda  protokol mensuplarını ve hak sahiplerini bilgilendirdi?

Daha sonra kürsüye gelen  Bakan Özhaseki´de  İstanbul´da  depremine hazırlık yaptıklarını  vurgulayarak   ?60´lı yılların sonuna doğru İstanbul´da 70 bin civarında gecekondu varmış. 1994 yılında Cumhurbaşkanımız belediye başkanı olarak iş başına geldiğinde 640 bin olmuş. Bir o kadar da gecekondunun yanında kaçak yapı yapılınca 1 milyon 400 bin olmuş hadi sorunları çözün de göreyim. Öyle zorlaşıyor ki... Kendi elimizde karıştırıyoruz, sonrada çözmeye çalışıyoruz. Şimdi İstanbul depremi olacak diye bir hazırlığımız var. Onların hepsi yıkılmaya hazır vaziyette. Bir deprem olduğunda hepsinin içerisinde insanlar kalacak diye ödümüz kopuyor. Onu çözebilmek için büyük bütçeler ayırıp planlar yapıyoruz. Aylarca bu işi bilen insanlar ile tartışıp yasalar hazırlamaya çalışıyoruz? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından salonu dolduran hak sahipleri  noter huzurunda  çektikleri kura ile evlerinin hangisi  olacağını belirleyerek  ?Dünyada Mekan ? konusunda  önemli bir adım atmış  oldular?

HABER : C.ÜSTEN



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı