“Kereviz” deyip geçmeyin !

“Kereviz” deyip geçmeyin !

Belenme Uzmanları kendine özgü aroması ve tadıyla, düşük kalorili sebzeler arasında oldukça popüler olan kerevizin sadece lezzetiyle değil insan sağlığına olan faydalarıyla da ön plana çıktığını vurgulayarak “Kereviz deyip geçmeyin, bol bol tüketin” tavsiyesinde bulunuyorlar.

Maydanoz ve rezene ile aynı aileden olan kerevizin ülkemizde genellikle kök kısmı kullanıldığına dikkat çeken besleme uzmanları, sapı ve yapraklarının da en az kök kısmı kadar besleyici ve sağlığa faydalı olduğunun altını çizip bol bol tüketilmesi tavsiyesinde bulunurken;  faydalarını da şöyle sıralıyorlar.

Yüksek Tansiyona karşı etkili: Eski zamanlardan günümüze yüksek tansiyonu düşürmek için tüketilen kerevizin bu faydası son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarla da desteklenmiştir. 

Kansere karşı koruyucu: Kerevizde bol miktarda bulunan “apigenin ve luteolin” adlı madeenin, özellikle pankreas kanseri tedavisinde, kanserli hücrelerin üremesinin durdurulması ve tümörün küçülmesi için etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Kolesterolü düşürür : Kerevizin yüksek kan basıncını düşürmeye yarayan bileşeni “phthalide”ın aynı zamanda kolesterolü de düşürdüğü ortaya çıkmıştır.

Sindirimi kolaylaştırır: Yüksek miktarda suda çözülebilen besin lifi içeren kereviz sindirime bağlı kabızlık gibi sorunların giderilmesinde fayalıdır.

Güçlü bir idrar söktürücü: Güçlü bir idrar söktürücü olan kereviz vücudu toksinlerden temizlemek ve fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olarak sıvı dengesinin sağlanması için yenebilir.

İltihaplı Hastalıklar da etkili: Bu özelliği ile kereviz, romatizma gibi iltihaplı hastalıkların belirtilerinin hafifletilmesi için tüketilebilecek sebzeler arasında ilk sırlarda gelir.

Sakinleştirici etkisi yüksektir: Uyku sorununuz varsa, geceleri yatmadan önce 1 bardak kereviz sapı suyu içerek uykuya geçişi kolaylaştırabilirsiniz. Kereviz suyu, sakinleştirici ve kasları rahatlatan etkisiyle uyku problemi olanlara önerilen sebzeler arasında yer almaktadır.

Adet Sancılarını gidermede etkilidir: Kereviz sapı ve kereviz suyu, kasları rahatlatıcı etkisiyle adet döneminde yaşanan sancıların ve krampların hafifletilmesi için tüketilebilir.

Alerjiye karşı etkili: Havuç ve zencefille karıştırılmış 1 bardak kereviz suyu öksürme, gözlerin yaşlanması, hapşırma gibi alerjinin belirtilerini hafifletir.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor