KEPEZ`E GÖRÜLMEMİŞ HİZMET ATAĞI

KEPEZ`E GÖRÜLMEMİŞ HİZMET ATAĞI

Talas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Kepez mahallesinde bugüne kadar yapılmayan çalışmalar gerçekleştirerek Talas merkez ile arasındaki farkı kapatmaya başladı.

Kepez girişi, meydan, ana ve ara yollarda toplam 3 kilometrelik alanda asfalt ve kaldırım çalışmasına başlayan ekipler, aynı zamanda KASKİ ile koordineli olarak kanalizasyon ve içme suyu yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyor.

 Çalışmaları yerinde inceleyen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Kepez tarihinde görülmemiş hizmetlerin gerçekleşmeye başladığını belirterek, "Kepez şu ana kadar aldığı hizmetler itibarıyla iç mahallelerimizde neler var ise alt yapı noktasında hepsini almış oldu. Bu 5 yıllık süre içerisinde çok önemli açığı telafi etmiş olduk. Kepez’in tarihinde ilk kez imar planı ve kanalizasyon çalışması yapıldı" dedi. Başkan Yıldırım, yaz sezonunu yoğun bir çalışma ile geçirdiklerini anlatarak, bütün mahallelerde asfalt, yol ve kaldırım çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kepez`de alt yapının tamamen yenilendiğini ifade eden Başkan Yıldırım, "Mesela KASKİ burada son derece önemli olan kanal ve su çalışması yaptı. Kanal ve su sorunu olan bir şehir düşünülemez ve kabul edilemezdi. Sağ olsun KASKİ bunu tamamladı. Diğer taraftan bu çalışmalarla birlikte açıkta kalan kanallar vardı, onlar ıslah edilmiş oldu" diye konuştu.

 Kepez’de ana yollarda sıcak asfaltın yanı sıra, ara yollarda ise sıcak ile satıh asfalt arası farklı bir uygulama ile yaptıklarını kaydeden Başkan Yıldırım, şöyle konuştu:

 "Bunlar inşallah Kepezimizi tozdan ve çamurdan kurtaracak. Buradaki çalışmalar hiçbir mahallemizde ayrımcılık yapılmadığının en önemli göstergesidir. Tabi iyi yollar yapılırken trafikte maalesef risk haline dönüşmeye başladı. Sürücülerimizden kaliteli yollarda araçlarıyla sürat yapmamalarını istiyoruz."

 Başkan Yıldırım, Kepez`de sadece asfalt ve yol çalışmaları yapmadıklarını dile getirerek, "Sağlık ocağı, düğün salonu, lojmanı, kültür evi, muhtarlık binası, Kur’an kursu derken hedeflediğimiz ve söz verdiğimiz hizmetlerden sadece stadyum yapımı kaldı. Onun da mülkiyetini çözdük, inşallah bundan sonraki işimiz de stadyum olacak. Yani Kepez’in şehircilik ve belediyecilik adına verilmesi gereken hizmetlerin hepsi en kaliteli şekilde diğer mahallelerimizde olduğu gibi verilmekte. Vatandaşlarımız kazasız belasız güle güle kullansınlar inşallah" dedi.

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”