KENTSEL ISLAK ALANLAR TASARIMI

KENTSEL ISLAK ALANLAR TASARIMI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mimarlar Odası ile birlikte mimar öğrencilere yönelik fikir ve tasarım yarışması düzenlediklerini bildirdi.

Mesleki oda, dernek ve vakıflar ile her zaman işbirliği içerisinde çalışarak projeler ürettiklerini ve sonuçta bunların Kayseri’ye hizmet olarak yansıdığını kaydeden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Mimarlar Odası işbirliği ile mimar öğrencilere yönelik özgün tasarım yarışması düzenlediklerini ve bu yarışmaya katılan eserlerin jüri üyelerince tek tek incelendiğini ve sonuçlandırıldığını belirtti.
Tasarım ve fikir yarışmasına yoğun ilgi gösterildiğini Kayseri Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yönelik yarışmada dereceye giren eserlerin ödüllendirildiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Melikgazi Belediyesi işbirliği, koordinasyon ve ekip çalışmasına büyük önem vermektedir. Çalışma ve yatırımlarda kamu kurum ve kuruluşlar ile özellikle mesleki oda ve dernekler ile ortak çalışmaktadır. Bir bakıma yatırım ve hizmetlerde danışman olarak bu kurumları görmektedir. Sonuçta örnek belediye yatırımları olarak ülke çapında bir belediye modeli oluşmuştur. Yani Kayserimiz kazanmaktadır.Mimarlar Odası ile ortak bir çalışma yaparak yarışma düzenledik. Amacımız özgün tasarım ve fikirleri ortaya çıkarmak ve bu çalışmaları projelerimizde hayata geçirmektir. Nitekim çok sayıda eser yarışmaya iştirak etmiştir. Bu da böyle anlamlı yarışmalara ihtiyaç duyulduğunun bir kanıtıdır. Belediyenin ayrıca öğrenci, yol gösterici ve eğitici rolü vardır. Bunu en güzel örneğini bu yarışmada sergiledik.”
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, gerçekleştirilen yarışma sonucunda dereceye girenlere nakit para ile çeşitli ödüller verildiğini, sözlerine ekledi.
Kayseri Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu ise tasarım yarışmalarının mimari proje elde etmedeki önemini ve yerel yönetimlerin bu tip tasarım yarışmalarına öncelik ve önem vermeleri gerektiğini ifade ederek Melikgazi Belediyesinin bu öncü ve işbirliği çalışmasından dolayı yöneticilerini kutladığını söyledi.
Dereceye girenlere ödüllerini Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç verdi. Başkan Büyükkılıç, Yarışmaya katılan eserleri tek tem inceleyerek bilgiler aldı.
Yarışmada dereceye girenler şu isimlerden oluştu:
1. Melek Enterili ve Çağlar İşbilir: Ödül:2000 TL
2. Burhanettin Çavdaroğlu Ödül: 1.500 TL
3. Mehmet Burak Bahçeçioğlu Ödül: 1000 TL
1. Mansiyon: Hasan Can Bozuklu 2. Mansiyon: Lütfü Can Gönen: 500 TL. ile ödüllendirildiler.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı