KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖNCELİK, İNSAN VE GÜVENLİK

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖNCELİK, İNSAN VE GÜVENLİK

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ahi Evran Mahallesi`nde başladıkları kentsel dönüşüm çalışmalarında önceliği; o mekanda yaşayan insanlara ve can güvenliğine vereceklerini söyledi.

Başkan Mustafa Çelik, en küçük bir deprem riskini bile gözardı etmeden Harika Park Projesi`ni uygulayacaklarının altını çizerek, "Seçim sürecinde söz verdiğimiz gibi kentsel dönüşüme ilk Ahi Evran Mahallesi`nden başlıyoruz. İleri bir zamanda `eyvah` dememek için şimdiden işimizi sıkı tutuyoruz. Sütçü İmam Üniversitesi`nden Jeoloji uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Can Kop ekibiyle birlikte sondaj ve tarama işlemlerine başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu çalışmaları gözlemliyor, onlar da çeşitli testler uygulayacak. Yaptığımız her işin bilimsel verilere dayanması, estetik ve planlarının tam olması için titiz davranıyoruz. Bu nedenle jeolojik ve jeofizik incelemeler yaptırıyoruz. Zemini ve tabanı tam anlamıyla araştırıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda pişman olacağımız bir iş olmasın istiyoruz. Şu ana kadar yapılan etütlerde olumsuz hiçbir şey çıkmadı. Aklımızda hiçbir soru işaretinin kalmaması için her türlü tetkikler yapılıyor. 10 gün içinde araştırmalar bitecek, proje çalışmalarına başlayacağız" dedi.
Sadece Kocasinan ve Kayseri`ye değil, Türkiye`ye örnek bir kentsel dönüşüm çalışması yapacaklarına dikkat çeken Başkan Çelik, "Bizim için insanımızın can güvenliği, yaşayacağı mekanların estetiği ve imar kalitesi çok önemlidir. Bu amaçla Ankara`dan gelen ekip dikey elektronik sondajla bölgenin jeolojik röntgenini çekecek. Bu çalışmaların sonucuna göre en küçük riskte bile yerleşim yerlerini faydan uzak noktalara planlayacak, ona göre tasarım yapacağız. İddia ediyoruz Türkiye`ye örnek; yeşil alanları ve sosyal donatıları bol, ulaşım problemi olmayan bir proje ortaya getireceğiz. Yapacağımız bütün çalışmaların planlanması, projelendirilmesi ve bilimsel verilere dayanması bizim temel kuralımızdır. Bu nedenle önce temel problemleri çözmek için bu araştırmaları yapıyoruz. Kentsel dönüşümü rantsal bölüşüm olarak görmüyoruz, kesinlikle ticari kaygı gütmüyoruz" şeklinde konuştu.
Jeolojik ve jeofizik araştırma yapan uzmanlar da yaptıkları açıklamalarda çok sağlam, gayet güzel bir zeminle karşılaştıklarını, toprağın altında bozulmamış kayalıklara ulaştıklarını belirterek elde edilen ilk bulgularda tehlikeli ve riskli bir durum görmediklerini vurguladı.
Ahi Evran Mahalle Muhtarı Battal Elbaşı da araştırma bölgesinde Başkan Çelik`le bir süre görüştü. Başkan Çelik muhtara müjdeli haber vererek, "Tüm Türkiye`ye örnek olacak iyi bir kentsel dönüşüm projesi başlatıyoruz. Bu proje ilk sizin mahallenize kısmet olacak. Vatandaşlarımız, sıkıntı duymasınlar, rahat olsunlar. Bizim başından beri söylediğimiz şu; öncelikle buradaki mülklerin üzerinde yaşayanlar ister işgalci, ister gecekondu sahibi, ister hak sahibi olsun, onları insanca ve daha iyi yaşayacağı mekanlara, evlere taşıyacak, sonra da kepçeyi vuracağız. Kimseyi rahatsız etmeden, yerinden yurdundan oynatmadan, sıkıntıya sokmadan işimizi yapacağız, sen de rahat ol" şeklinde konuştu.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”