KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN HAVADAN İNCELEME

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN HAVADAN İNCELEME

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik; kentsel dönüşüme uğrayabilecek semtleri bir kez daha gözden geçirip, son kararı vermek için Kocasinan Bölgesi`ni helikopterle havadan inceledi.

Kayseri’de belediyecilik açısından yeni bir dönem başladığını vurgulayan Başkan Özhaseki, "Yıllar öncesinde altyapı belediyeciliğini çok yaptık, çok emek verdik. Sonra sosyal belediyeciliğe önem verdik. O açıdan da çok emeğimiz oldu. Sonra kültür-sanat, spor ve estetik açısından hem estetiği olan hem de prestij sayılabilecek büyük  projelere emek verdik. Şimdi ise 50-60 yıllık yapıların;  gerek depremsellik, gerek işlevsellik açısından sorun arz eden mahallelerin de dönüşümüne sıra geldi. Onlarca semtin artık dönüşmesi gerekiyor. Aslında imarlı olan bu binaların da artık yenilenmesi gerekiyor. Bu açıdan bu gün bir kere daha havadan dönüşüme uğrayabilecek semtleri gözden geçirip, tespit ederek son kararımızı vereceğiz" dedi.

 

            Başkan Özhaseki şöyle devam etti, "Özellikle Kocasinan Bölgemizde Mustafa Çelik Başkanımızla birlikte karar verip, adım atmak durumundayız. Bu, Sahabiye Mahallesi’nden başlayarak devam edecek  büyük bir proje. Ama her halükarda 15-20 mahalleye sıçrayacak. İhtiyacı olan ve beklenen yerlere bu kentsel dönüşüm hizmetinin gitmesi gerekiyor. Bu incelemeyi, önemli bir çalışma olarak düşünüyor, son kararların verileceği çalışma diye bakıyorum."

 

            Yaşlanan ve gecekondu açısından yoğunlukta bulunan mahallelerde kentsel dönüşüm projeleri uygulayacaklarını seçimlerden önce anlattıklarını hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, " Projelerimize başlamadan önce Sayın Mehmet Özhaseki Başkanımla birlikte uçup, neler yapılabileceğini birlikte incelemek istedik. Projeleri yapmadan önce hem mevcut durumun tespiti, hem de yeni yapılacak planlamaları daha iyi gözlemleyebilmek amacıyla havadan inceleyeceğiz, görüntü ve fotoğraflar alacağız. İnşallah söz verdiğimiz dönüşüm projelerini çok daha rahatlıkla yapabileceğiz" şeklinde konuştu.

 

            Ardından Kayseri ve Kocasinan`ı gökyüzünden incelemek üzere Başkan Özhaseki ve Başkan Çelik helikopterle inceleme gezisine çıktı.

 

            Gezi sonrası değerlendirme yapan Başkan Mustafa Çelik, "Yeni planlayacağımız bölgeleri havadan gözlemleme imkanımız oldu. Başkan Yardımcımız Mehmet Everekli ve İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Nuralan ile birlikte tüm bölgeleri havadan değerlendirdik. Yeni planlamalar için Özhaseki Başkanımın tavsiye ve görüşlerini de aldık.  İnşallah bundan sonra yapılacak tüm uygulama projelerinde burada edindiğimiz intiba ve görüşü planlamaya yansıtacağız. Bu gezide Yamula Barajı`ndan itibaren Elagöz Bölgesi`ndeki tavuk çiftlikleri ve tarımsal alanlardan, Yeşil Mahalle, Sancaktepe, Boztepe ve Oruç Reis’i kapsayan bölgeyi, Argıncık tarafında bulunan 10 mahalleyi ve Yavuzlar’ın tamamını inceleme fırsatı bulduk. Yine Keykubat Kent Ormanı ve Şeker Gölü civarını da inceledik. Açacağımız yeni Orta Yol`u düzenli bir şekilde görme imkanı bulduk. Bu uçuştan edindiğimiz bilgi ve deneyimi planlara yansıtacağız" şeklinde bilgiler vererek sözlerini tamamladı.

               



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı