KBB UZMANI DR. KARAGÖZ:

KBB UZMANI DR. KARAGÖZ:

?GRİPTE ANTİBİYOTİK KULLANMAK İŞE YARAMAZ?

Kış mevsimi geldi çattı, her yıl olduğu gibi milyonlarca kişi gripten etkilenmeye başladı. Kış mevsimine girerken hastalığa yakalananlar aynı cevabı veriyor ?Gribim?. Ancak grip birçok kez başka enfeksiyon hastalıklarıyla karıştırılıyor. Grip sezonuna girdiğimiz şu günlerde, korunmak için bildiklerimizi yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini belirten Acıbadem Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Muammer Kragöz çareyi antibiyotiklerde aramamak gerektiğini vurgulayarak ?Gribe yakalanan kişinin en az 3-5 gün yatak istirahati yapması gerekir? ifadesini kullanıyor?
Halk arasında grip basit bir üst solunum yolu enfeksiyonu, sadece sıkıntı veren önemsiz bir hastalık olarak bilinse de Amerika´da her yıl ortalama 114.000 kişi hastaneye yatıyor ve bunların 20.000´i ölümle sonuçlanıyor. Her grip sezonu geldiğinde tablo değişmiyor; çarşı pazar gezilip, C vitaminleri alınıyor, nane limon kaynatılıp bitki çayları içiliyor ve bol bol turunçgil tüketiliyor. Herkes malum hastalık olan gribe yakalanmamaya çalışıyor. Fakat nafile nekadar çaba göstersek de bir şekilde bu illetin ağına düşüyoruz?
Gribin, ani başlayan yüksek ateşle seyreden, aşırı halsizlik, bitkinlik, kuru öksürük, kas, eklem ve baş ağrısıyla kendini gösteren bir hastalık olduğunu belirten Acıbadem Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Muhammet Kragöz ?Gribe yakalanan kişinin en az 3-5 gün yatak istirahati yapması gerektiğini vurgulayarak ? Aynı zamanda bu gribe hastalık vücudun bağışıklık sistemini zayıflatması nedeniyle zatürre gibi ikincil hastalıklara da yol açabiliyor? değerlendirmesinde bulundu?
Grip tedavisinde ağrı kesici ve ateş dürücü kullanmak gerekiyor. Hastalık esnasında antibiyotik kullanımının tamamen yanlış olduğunun altını önemle çizen Dr. Karagöz antibiyotiklerin sadece bakterilere karşı etkili olduğunun altını çizip ?Grip etkeni olan influenza, virüstür ve tedavi amaçlı olarak doktorun önerisine göre ancak influenza virüslerine karşı etkili olan anti-viraller kullanılabilir? uyarısında bulundu?
HABER : N. NİLKALI



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı