KAYÜ’DEN YAHYALI’YA DESTEK

KAYÜ’DEN YAHYALI’YA DESTEK

GELİŞİMİNE YÖNELİK PROJE VE EĞİTİM VERECEK

Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan ve nitelikli insan gücünü yetiştirerek toplumsal fayda oluşturan bir üniversite misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Kayseri Üniversitesi ile Yahyalı Belediyesi arasında mesleki eğitim ve proje üretimi alanında iş birliği beyanı imzalandı.

Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesindeki Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, uygulama ve proje odaklı üniversitelerinin öğrencilere verdiği mesleki ve teknik eğitimin yanında gerek Kayseri şehrinin gerekse ilçelerinin kalkınmasına yönelik proje veihtiyaç duyulan alanlarda insan gücü yetiştirmeye yönelik eğitim desteğinde bulunduğunu kaydetti.

Rektör Karamustafa, “Yahyalı önemli ilçemiz.Gerek tarım olsun gerek madencilik olsun. Yahyalı Belediyesi ile imzaladığımız iş birliği beyanı kapsamında Yahyalı ve civarının dinamiklerine uygun ihtiyaç duyulan alanlarda gençlere mesleki veteknik eğitim vereceğiz. Ayrıca bu konuda hazırladığımız ortak projelerinin ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile diğer paydaşlara sunumunu gerçekleştireceğiz.Yahyalı yöresinin kalkınmasına katkı sağlayacak kurs, seminer ve atölye çalışmalarındabulunacağız. Yahyalı’nın yöresel tarım ürünlerinin iç pazarlarda yaygınlaştırılması ve dış pazarlara açılımı için ortak çalışmalarda bulunacağız. Bu iş birliği beyanın her iki taraf içinde hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ise Yahyalı ilçesinin tarımda, hayvancılıkta, enerjide ve madendebir üs olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Öztürk, Kayseri Üniversitesi ile yapılan bu iş birliğinin gerek ilçedeki tarımıngerek diğer üretim faaliyetleriningelişimigerekse işgücü eğitimi ihtiyacını gidereceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, iş birliği beyanına imza attı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da