KAYÜ REKTÖRÜ GAZETECİLER İLE BULUŞTU

KAYÜ REKTÖRÜ GAZETECİLER İLE BULUŞTU

KARAMUSTAFA: “2020’DE YENİ KAMPÜSE TAŞINIYORUZ”

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle medya mensuplarıyla yemekli sohbet toplantısında bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa etkinlikte yaptığı değerlendirmede “Şehrin adını taşıyan üniversitemiz en kısa zamanda hak ettiği yere gelecek” ifadesini kullandı.

Özel bir restoranda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Genel Sekreter Doç. Dr. Semra Aksoylu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ile yazılı ve görsel medya kuruluşlarının temsilcileri iştirak etti.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, konuklarına hitaben yaptığı konuşmada‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayıp, Kayseri Üniversitesi hakkında da bilgiler vererek “Kayseri Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi gibi şehrimizin, ülkemizin büyük ve köklü bir yükseköğretim kurumunun içinden doğmuştur. Bu manada bu şehrin adını taşıyan üniversitemiz de en kısa zamanda hak ettiği yere gelecek ve geliyor da. Anahtar kavramlar ile özetleyecek olursak. Biz 16 aylık süreçte neler yaptık. Belki bunlar yapıldıktan sonra basit süreçler gibi görünüyor ama. Bir kere üniversitenin logosu yoktu, logosundan başladık. Üniversitenin kampüs alanı yoktu. Burada Kayseri‘deki tüm siyasilere, yerel yöneticiler, bakanlarımıza ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Valimize şükranlarımı sunuyorum. Onlarında destek ve yardımıyla kampüs alanımızı belirledik. Rektörlüğümüzü ve okullarımızı 15 Temmuz Yerleşkesine taşıyacağız. Bu konuda Erciyes Üniversitesi ile mutabık olduk. Tabi ki bu taşınma süreci iyi bir planlama ile gerçekleşecek. Taşınma sürecini eğitim- öğretimin olmadığı Eylül’den önceki süreçte Allah izin verirse tamamlayacağız. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Erciyes Üniversitesi’nin 15 Temmuz yerleşkesi olan yer, üniversitemizin ana yerleşkesi olacak. Biz hep şunu hayal ettik ve şunu düşündük. Kayseri şehrinin adını taşıyan bu üniversitenin 20 yıl, 30 yıl sonrasının tasarlanmasının sorumluluğunu üzerimizde hissettik. Çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerinin devamında Kayseri Üniversitesi’nin stratejik planının da çıkarıldığını da hatırlatan RektörProf.Dr. Karamustafa, “Stratejik Planımızı çıkardık. Bu çok önemliydi. Plan olmadan hiç bir şey olmuyor. Elbette eksiği vardır. Elbette revizyona muhtaçtır. Ama Allah’a şükürler olsun, 16 yeni üniversite kuruldu. Bu yeni kurulan üniversiteler arasında stratejik planını hazırlayan 7-8 üniversiteden birisiyiz. Bundan da Rektör olarak çok büyük mutluluk duymaktayım. Onun dışında ERASMUS belgemizi aldık. Organize Sanayi Bölgelerinde Meslek Yüksekokulu kurmak istiyoruz. Bazı şeylerin fikir aşaması oluşuyor, ama hayata geçmesi zaman alabiliyor. O yüzden bunlar ile ilgili fikir aşamasından eylem aşamasına dönüşebilecek süreçleri de çok şükür tamamlamış olduk” ifadesini kullandı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise ev sahipliğinden dolayı Rektör Karamustafa’ya şükranlarını sunup “Kayseri bugün 4 üniversite ile Anadolu’daki önemli birkaç şehirden birisi. Bu manada 4 üniversitemizde yaklaşık 70 binin üzerinde öğrenci var. Bunların hem şehirle entegrasyonu, hem de 4 üniversitemizin de medya kuruluşlarımıza haber kaynağı olması nedeniyle rektörlerimizin basın camiası ile fevkalade iyi ilişkileri var. Bu ilişkilerin 2020 yılında da artarak devam edeceğinden şüphem yok” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, kamuoyunun bilgilendirilmesinde vermiş oldukları hizmetlerden dolayı tüm basın çalışanları adına Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’ya plaket takdim ederek etkinliği noktaladı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"