KAYTİD´İN İFTARI YEMEĞİ

KAYTİD´İN İFTARI YEMEĞİ

TURİZM VE MEDYA CAMİASINI BULUŞTURDU?

Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği - KAYTİD yönetimince tertiplenen iftar yemeği turizm ve medya sektörü çalışanlarını aynı softa etrafında buluşturdu? Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kurtuluş Karamustafa´nın da iştirak ettiği etkinlikte konuşan KAYTİD Başkanı Ali Koray Özandaç global dünyada günden güne değeri artan Turizm faaliyetlerinin kolay ulaşılabilir ekonomik değerler arasında ilk sırada yerini aldığını hatırlatarak ?Kayserimizin Turizm ve Basın Camiasını bir araya getirmek istedik. Zira üretilen veya mevcut olan hiçbir ürünün medya ve tanıtım gücü olmadan pazarlanamaz hale gelmiş durumda? değerlendirmesinde bulundu?

Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği - KAYTİD yönetimince tertiplenen iftar yemeği turizm ve medya sektörü çalışanlarını aynı softa etrafında buluşturdu? İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, turizmciler ve gazeteciler katıldı.

KAYTİD Başkanı Ali Koray Özandaç yemek sonrası katılımcılara hitaben gerçekleştirdiği konuşmada global dünyada günden güne değeri artan Turizm, kolay ulaşılabilir ekonomik değerler arasında ilk sırada yerini almaktadır hatırlatmasında bulunarak şöyle konuştu? ?Kayseri Turizm İşletmeciler Derneği olarak, yüksek maliyetlerle oluşturulan sanayi, teknoloji, yazılım endüstrisi yatırımlarına nazaran çok daha ucuz maliyetlerle tüm dünyaya pazarlayabileceğimiz ve kesinlikle göz ardı etmemiz gereken Turizm değerlerimize daha fazla dikkat çekmek amacıyla, Kayseri´mizin Turizm ve Basın Camiasını bir araya getirmek istedik. Zira üretilen veya mevcut olan hiçbir ürünün Basın Medya ve Tanıtım gücü olmadan pazarlanamaz hale gelmiş bir konjonktüre ulaşmış durumdayız. ?

Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa ise yaptığı konuşmada, bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizm pastasından gerek şehrimizin, gerekse ülkemizin yeterli pay alabilmesi için turizmde çeşitliliğin, profesyonel işletme anlayışının ve yetişmiş personelin yanında iyi bir pazarlamaya ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti? ? 4 mevsimin görüldüğü ülkemiz adeta bir turizm cenneti. Bunun yanında sahip olduğu tarihi ve kültürel değerler ve mevcut doğasıyla Türkiye´miz turizm çeşitliliği en fazla olan ülkeler arasındadır. Turizmi sadece deniz sahillerinde yaz turizmi olarak görmemeliyiz. Turizmi 4 mevsime yayarak, sahip olduğumuz turizm değerlerinden en iyi şekilde faydalanmalıyız. Bunun için başta turizmciler olmak üzere hepimize büyük görevler düşmektedir?

Programda konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise ülkemizinin son 50-60 yıldır Turizm sektörünün farkına varırken ilimizin son 15-20 yıldır turizm sektörünü görmeye başladığına dikkat çekerek ?Kayseri´de ilk dört yıldızlı otel 1999 yılında, ilk beş yıldızlı otelse 2002 yılında hizmete girdi. Buradan bakacak olursak turizme bakış açımızın nereden nereye geldiğini görmüş olacağız. Hem tarihi zenginliklerimiz hem doğal güzelliklerimiz bir de gastronomi dedikleri mutfak kültürüyle şehrimiz turizmden çok daha fazla pay almamız gerekiyor. Ticaretin zorlaştığı bir dönemde o kadar tarihi ve doğal güzelliklerimiz varken kafamızdaki bazı şeyleri değiştirmemiz lazım. Turizm gelişirse basın gelişir. Onun için birbirimizle dayanışma içinde olacağız. Bu sebeple Gazeteciler Cemiyeti olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağız. ? değerlendirmesinde bulundu?

Program Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Koray Özandaç tarafından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya´ya Kayseri Turizmine vermiş oldukları destek ve sağladıkları katkılardan dolayı verilen teşekkür plaketi takdimi ile noktalandı?

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU



Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza