KAYSO MECLİSİ TOPLANTISI'NA

KAYSO MECLİSİ TOPLANTISI

ÖZHASEKİ ONUR KO0NUĞU OLARAK İŞTİRAK ETTİ

HABER İZLE

Kayseri Sanayi Odası  Şubat Ayı olağan meclis toplantısı yapıldı… toplantıya onur konuğu olarak iştirak ederek sanayicilere seslenen  Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı  Mehmet Özhaseki, 21 yıldır Kayseri'ye hizmet ettiğini ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını gönül rahatlığı ve iç huzuru ile  teslim ettiğini vurguladı. Özhaseki 21 yıldır Belediye başkanlığı olarak Kayseri'ye hizmet ettim. Mesleğimde zirve olabilecek yerde bu işi bırakıyorum. Belediyecilik defterini anlımın akıyla kapatıyorum. İçim rahat, gönlüm huzurlu. Rabbim utandırmasın” değerlendirmesinde bulundu.

Kısa adı Kayso  olan Kayseri Sanayi Odası  Şubat Ayı olağan meclis toplantısı oda konferans salonunda gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Av. Mehmet Özhaseki' nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, KAYSO meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri iştirak etti.              

 

KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan'ın  toplantı yeter sayısının bulunduğunu belirterek, meclis toplantısını açmasının ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen  Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak,  Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı  Mehmet Özhaseki' nin 21 yıldır görev yaptığı  ve başkanlığı süresince Kayseri'ye çok önemli yatırımlar yaptığını vurguladı.                                                                                                 

Boydak sözlerinin devamında  Kayseri'nin ekonomik gidişatının olumlu bulduğunun altını kalın çizgilerle çizerek, İnişler çıkışlar var ama genel baktığımızda sanayimizin geleceğinden bir endişemiz yok. Kayserimiz yerel yönetimlerimizin ve Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla sadece bir sanayi şehri olmaktan çıktık. Bir sanayici olarak bunu çok arzu ediyorduk. Nedeni ise şehirlerin sadece tek yönüyle ileri çıkması doğru değil ve orada yaşayan insanların daha farklı ihtiyaçların giderilmesi gerekir. Kayserimiz artık sosyal, turizm, sağlık ve neredeyse her yönüyle bölgemizin bir lokomotif haline geldi. Tam 12 vilayet Kayserimizden faydalanıyor” ifadelerini kullandı.                                                                                                                       

Toplantıya konuşmacı olarak iştirak eden Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Av. Mehmet Özhaseki ise, 21 yıl boyunca Kayseri'ye hizmet ettiğini ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını gönül rahatlığı ve  iç huzuru ile  teslim ettiğini vurgulayarak, 21 yıldır hizmet ettim. Mesleğimde zirve olabilecek yerde bu işi bırakıyorum. Tabi bu belediyecilik defteri kapatıyorum. Anlımın akıyla bu defteri kapatıyorum. İçim rahat, gönlüm huzurlu. Rabbim utandırmasın. Bir taraftan da bir kardeşimize görevimizi teslim ettik. Onunda bu işleri iyi yapacağına inanıyorum. Kolay kolay insana kefil olunmaz. Ama ben Allah'tan korkacağına, helal ve harama sonuna kadar rivayet edeceğine, kimseyi zengin edeceği için asla uğraşmayacağına ve bu işlerle adalet olacağına eminim. Gözümüz arkada değil. Bu arkadaşımız inşallah aldığı bayrağı iyi yerlere doğru taşıyacaktır diye düşünüyorum. Doğrusu 3-4 arkadaşımızın ismi geçti. Bizlere sorulduğunda hiç kötü söylemedik. Tabi istişare sonunda böyle karar verildi. İnşallah onlarda Kayserimizi iyi temsil edeceklerini güzel işler yapacaklarını bizlerde onlardan mutlu olacağız” diye konuştu…                                                                                                                     

Serbest Bölge'den   Boğaz Köprü'ye giden hattın altında adeta bir ‘Deniz' olduğunu ve Kayseri'ye en az 50 yıl yetecek su rezervin olduğunu hatırlatan Özhaseki, ileri yıllarda Kayseri'de su sıkıntısının olmayacağına dikkat çekerek, Yamula barajı gibi baraj yapıldı. Öncelikle elektrik üretmekti ama orda su tutup etrafın sulamasını sağlamaktı. Sonra Kayserimiz yer altı sularından beslendiği için ola kı bir kuraklık olursa Allah korusun o suyun orda arıtma tesisi kurulacak gibi uzun bir planlamayla gelecekte 50-60 yıllık hatta 100  yıla yakın bir persektifi ortaya koyarak su sorunu bırakmadık” diye  konuştu… 

 

Kayseri'nin ileriye dönük gelişmesi için 10 başlık altında çalışmalarını  sürdürdüklerini  vurgulayan Özhaseki, eğitim, turizm, sağlık, kültür, ticaret vb 10 başlıkta Kayseri'yi şahlandırmaya çalışıyoruz. Bunlar belediyenin işi değil ama biz yapıyoruz. Erciyes'e 15 gün içerisinde 500 bin kişi ziyaret etti. Erciyes' de yüzlerce insan çalışıyor. Bu hızla  devam eder inşallah 2 sene sonra bir gece de 10 bin kişinin Ersiyes' de kaldığını ve 10 bin kişinin Kayseri'nin merkezinde gezdiğini hep beraber göreceğiz” ifadesini kullandı…                                                                                     

 

Belediye de işe girmek için yüzlerce kişinin  aradığını ve işe almadığı için sitem ettiklerini dile getiren  Özhazeki o günlere dair şunları kaydetti… Belediye çiftlik alanı değil. Şuanda 900 kusur kişi kadrolu personel ver. Kayseri şimdiki sınırları ve hizmet alanı düşünüldüğünde çok daha küçüğüyken yanı 20 sene önce 2 bin kişiye yakındı. Nüfus o zaman 4 bindi. Boğaz köprüden başlıyordu çıngarına kadar. Hisarcığın orda polis eğitim merkezinden Erkilet'e giderken polis okuluna kadardı. Kayseri'nin sınırı bu kadardı. 8-10 park vardı onlarda işgalliydi. Adam sayısı 2 bin kişiydi. Hep torpilli. Bir kısmı hiç gelmiyor. Şimdi ise 910 personel, Allah'a şükür kasamızda dolu. Böyle teslim ettik. Ben belediyeyi canımdan malımdan aziz bildim. Bir vebal gibi gördüm. Bana sadece bu konuda kızıyorlar. Ayrılırken hakkı olan arasın, ben tek tek arayacağım. 3 kişi aramış. 3'ünü de tek tek okudum ben haklıyım. Dönüp de onlara hakkını helal edin diye demeyeceğim. Hazine arsasının üstüne mal yapmış ve işgalli. ‘Gün gelince çık kardeşim denmiş' çıkmayınca bizimkiler yıkmış, ‘hakım haram olsun' demiş. Hakkını helal etme haram et. Sen 50 sene hazineyi işgal etmişsin. O hakkı kimden alacağız. Kim yıkacak o kötü yeri. Devlet malını işgal etmiş yerini yıkmışız da o yüzden hakkını helal etmiyor. Vallahı etmesin”

 

Sözlerinin sonunda Kayseri'de yeni bir dönemin başladığı ve Büyükşehir Belediyesinin Kayseri'yi değiştirecek önemli projelerin olduğunu hatırlatan Özhaseki konuşmasını şöyle noktaladı.  Bu projeleri arkadaşlarımız takip edecek ve bende takip ediyorum. Benim defterimde 1. Proje Erciyes, 2 proje raylı sistem diye devam edip ve her birinde 30-40 tane başlık var. En son 2-3 gün önce askerlerle görüşmeleri ben bitirdim. Hava ikbali taşıyoruz. Prensipte anlaştık. Önce sözlü konuşmuştuk ama onların istekleri büyüdü. Kavgalar gürültüler pazarlıklar derken nihayetinde bitti. Bize  3 milyon metrekare bırakıyorlar. Biz orda 2 milyon metrekaresini yeşil alan olarak bırakacağız. 1 milyon metrekaresini sosyal tesisler,parklar iş hanları yapılacak. Sahabiye' de ise 6 bin bağımsız parsel var. Vatandaşları tek tek ikna ettikten sonra dönüp müteahhitlerimizi burada ihale edip, sonra onun kavgasını sürüp oradan aldıklarımızı vatandaşlarımıza sunup, tertemiz açığa çıkmayla bitiyor işlem”

 

Konuşmaların ardından KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan ile KAYSO Başkanı, Av. Mehmet Özhaseki'ye üzerinde Allah yazısı yer alan sedef kapanı tablo hediye ettiler.



İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri