KAYSO´DA

KAYSO´DA

?TÜRKİYE-AB İŞ DÜNYASI DİYALOĞU? KOBİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) işbirliğinde yürütülen Türkiye ? AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi (TEBD) kapsamında, Kayseri Sanayi Odası´nda ?AB Ticaret Politikası ve Türkiye ile İlişkiler? konulu KOBİ Çalıştayı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Üyesi M. Nebi Doğan, bu çalıştay ile Türk ve Avrupa Birliğindeki özel sektör temsilcileri arasındaki karşılıklı anlayış ve işbirliğini güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

AB´nin ticari ürünler bazında dünyanın en büyük ihracatçısı ve ikinci büyük ithalatçısı olduğuna dikkat çeken Doğan, Avrupa´nın 28 üye ülke ile dünyanın en büyük ticari bloğu olduğunu ve ülkemizin de en önemli ticaret ortağı olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Kayseri´nin Avrupa Birliği ülkeleri ile ticari ilişkileri hakkında bilgi veren Doğan, ?Geçtiğimiz yıl İhracatımızın yüzde 47´sini Avrupa ülkelerine yaptığımızı görüyoruz. En büyük ticaret partnerlerimiz Almanya, İsviçre, İtalya. Bu ülkelerle ticaret yapmak aslında ürün, kalite, yetkinlikler açısından Kayserili sanayicilerin bu kültüre ne kadar adapte olduğunu ve hizmet sunabildiğini gösteriyor? dedi.

Doğan, Avrupa ülkeleri ile ticaret yapabilmenin aslında talep edilen yüksek standartları sağlamış olmak anlamına geldiğini, bunun neticesi olarak da yüksek nitelikli üretim yapısı ile tüm dünya ülkeleri ile ticaret yapmanın kolaylaştığını belirterek, katılımcılara teşekkür ederek, başarılar diledi.

Daha sonra kürsüye gelen TOBB AB Dairesi Proje Sorumlusu Burcu Atılgan, bu proje ile; Türk işletmelerinin özellikle AB´ye katılım süreci ve Gümrük Birliği konularındaki fırsatlar ve zorluklar üzerine farkındalıklarını arttırmayı amaçladıklarını belirterek, proje hakkında bilgiler verdi.

Son olarak kürsüye gelen İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem NAS ise, AB ile olan ticari ilişkilerimizi daha da geliştirebilmek ve sürdürülebilir kılmak adına ülkemiz ile AB arasındaki ticari ilişkiler ve AB´nin ticaret politikası gibi konularda katılımcılara bilgiler verdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"