KAYSO KASIM AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

KAYSO KASIM AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ: “YÜKSEK TEKOLOJİYE DAYALI ÜRETİM YAPMALIYIZ”

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Vali Şehmus Günaydın'ın da onur konuğu olarak iştirak ettiği toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci “Bizim olmazsa olmazımız üretim ve yüksek teknolojiye dayalı üretimdir.Eğer bugün biz Güneydoğu'da ve sınır dışı operasyon yapabiliyorsak, bunda üretimin gücünü unutmamamız lazım. Biz bir şeyler üretebildiğimiz için bugün orada Allah'ın izniyle hareket yapabiliyoruz ve hakkımızı savunabiliyoruz. ” ifadesi kullanarak üretimin ve sanayiinin önemine vurgu yaptı.

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Kasım ayı toplantısı Vali Şehmus Günaydın'ın da onur konuğu olarak iştiraki ile gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, " 2019 yılının sonlarına doğru ekonomimizdeki bir takım parametrelerin iyiye doğru gelişme gösterdiğini görmekteyiz. Geldiğimiz nokta itibariyle yeterli bir düzeye geldik mi diye bir soru sorulursa, böyle bir seviyeye henüz gelmediğimiz kesindir. Uluslararası derecelendirme kuruluşları, IMF, Dünya Bankası gibi değerlendirme kuruluşlarının Türkiye ekonomisinin 2019 yılı içerisinde yüzde 3 gibi küçüleceği tahmin edilirken, sevindirici olarak son çeyrekte pozitif bir büyüme ile 2019 yılını 0 ya da 0'ın üzerinde bir rakamla kapatacağımız kesinleşmiş gibi gözüküyor. İnşallah 2020 yılının dengelenmenin iyi olacağı, tüketim harcamalarının arttığı, piyasanın canlanacağı, dolayısıyla istihdama ve yatırıma yönelik bir yıl olacağı kanaatindeyim" değerlendirmesinde bulundu.

KAYSO Başkanı Büyüksimitci’de meclis üyelerine hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında "Çalışan insanın hakkını vermek herkesin boynunu borcudur. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada hesap vereceği konu. Bugün sanayicimiz olmazsa, ticaret yaptığımız alanlar olmazsa Afrika'da geri kalmış, yıllık 300 dolarla geçinen insanlara döneriz. İyi ki burada ticaretimiz var, sanayimiz var, üretim kabiliyetimiz var. 2008 krizinde sadece turizm ve hizmet satışına odaklı ülkelerin nasıl sallandığını biliyoruz. Bir şekilde turist gelmediğinde yapılan bütün yatırımlar işlemez hale geliyor ve ciddi bir şekilde işsizlik söz konusu. Onun için bizim olmazsa olmazımız üretim ve yüksek teknolojiye dayalı üretim. Biz bunları söylemeye devam etmek zorundayız. Bu ülkenin başka da şansı olmadığına inanıyorum. Eğer bugün biz Güneydoğu'da ve sınır dışı operasyon yapabiliyorsak, bunda üretimin gücünü unutmamamız lazım. Biz bir şeyler üretebildiğimiz için bugün orada Allah'ın izniyle hareket yapabiliyoruz ve hakkımızı savunabiliyoruz. Yoksa siz hiçbir şey yapamıyor olsaydınız, bugün sınır dışında operasyon yapabilmek hayal olurdu. Allah daha iyi işler yapmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Toplantıya onur konuğu olarak iştirak eden Vali Günaydın ise her zaman sanayicilerimizin yanında olmaya, onların işlerini kolaylaştırmaya gayret gösterdiklerini vurgulayarak "Sanayicimizi her zaman destekleme adına ne gerekirse yapmaya karar verdik ve bunun içinde telefonumuzu da vermiştik. Eğer biz takım oyunuyla bu işi götürürsek elbette önümüze çıkan bir takım sıkıntıları aşabiliriz diye düşünüyorum. Birkaç gündür basından takip ediyoruz. Ekonomimizle ilgili, üretimimizle ilgili son derece güzel ve sevindirici haberler alıyoruz. Bizlerde Kayseri'mizden ülkemizin ortaya koyduğu performansa katkı vermeye devam edeceğiz. Kayseri yıllar boyunca bu misyonunu ve görevini büyük bir başarı ile yerine getirmiş, ülkemizin ekonomisine gerek ihracat gerek üretim gerekse istihdam anlamında çok değerli katkılar vermiş bir il. Biz ilimizin sanayi ile birlikte bütün sektörlerde gelişmesi için elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar katkı ve destek vermeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonrada vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları