KAYSO AKADEMİ EĞİTİM FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

KAYSO AKADEMİ EĞİTİM FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

“SÖZLEŞMELER HUKUKU VE ULUSLARARASI BOYUTU” KONULU EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ

Kayseri Sanayi Odası bünyesinde, eğitim, seminer ve proje faaliyetlerini daha sağlıklı yürütmek ve üyelerine daha kaliteli hizmet vermek adına kurulan KAYSO Akademi eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

KAYSO Akademi kapsamında “Sözleşmeler Hukuku ve Uluslararası Boyutu” konulu ikinci eğitim programı video konferans üzerinden düzenlendi. Üye firmalarımızın üst düzey yöneticilerine yönelik eğitim, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Şahan tarafından veridi.

İlk olarak sözleşmeler hakkında bilgi veren Doç. Dr. Gökhan Şahan, Türk Borçlar Kanunu’nun 12. maddesinin 1. fıkrasında, sözleşmelerin geçerliliğinin, kanunda aksi öngörülmedikçe, hiçbir şekle bağlı olmadığını belirterek, “Sözleşmeler konusu basit bir konu gibi olsa da aslında çok kapsamlı bir konu. Bazen bu konuda ciddi sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bizim hukuk sistemimizde ve modern hukukun tamamında sözleşme özgürlüğü ilkelerimiz var. Bu konuda kanun bizi çok sınırlandırmaz. Aslında iradelere bırakmıştır. Birkaç tane emredici hükümler vardır. Onların sınırında kalmak şartı ile biz sözleşmeleri istediğimiz gibi yapabiliriz” ifadesini kullandı.

Tahkim hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Şahan “Tahkim sözleşmesi, tarafların, sözleşme veya sözleşme dışı bir hukuki ilişkiden doğmuş̧ veya doğabilecek uyuşmazlıkların tamamı veya bir kısmının çözümünün hakem veya hakem kuruluna bırakılması hususunda yaptıkları anlaşmadır. Uyuşmazlıkların alternatif çözüm yollarından en kolay ve en masrafsız olanıdır” değerlendirmesinde bulundu.

İşadamları ve sanayicilerin en çok uyuşmazlık çıktığı zaman sorun yaşadıklarını ifade eden Doç. Dr. Şahan, “Malumunuz yargılama süreçleri çok uzun. Mahkemeler en erken iki yılda sonuçlanıyor. 10 seneye kadar süren davalar olabiliyor. Bu süreç içerisinde birçok şey değişiyor. Dolayısı ile uyuşmazlıklarda tahkimin önemi büyüktür. Sanayicilerimizin tahkimi tercih etmesi büyük oranda zaman ve tasarruf sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Gökhan Şahan’ın sunumunun ardından, soru cevap bölümüyle birlikte toplantı sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"