KAYSO 2012 SANAYİ GECESİ DÜZENLEDİ

KAYSO 2012 SANAYİ GECESİ DÜZENLEDİ

Kayseri Sanayi Odası tarafından 8. Si düzenlenen “2012 Sanayi Gecesi”, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da katılımlarıyla gerçekleştirildi. Gecede İstanbul Sanayi Odası tarafından yaptırılan

Kayseri Sanayi Odası tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen 2012 Sanayi Gecesi siyaset ve iş dünyasını bir araya getirdi. Geceye Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Vali Şerif Yılmaz ile Türkiye Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.
Gecenin açılaş konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri'nin sanayi potansiyeli ile ilgili olarak bilgi verdi. Başkan Boydak, "Buralara girişimcinin harman olduğu yer diyorlar. Türkiye'nin dört bir yanından olduğu gibi Kayseri'de de girişimciler böyle. Biz çalışmayı ibadet olarak görüyoruz. Bu da yurt dışındaki iş adamları tarafından dikkat çekiyor" diye konuştu.
   
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise "Türk Ticaret Kanunu ile yıllık Türk özel sektörü olarak üzerimizden kalkan yük 6 milyar TL oldu. Bunun mimarı başta Bakanlarımız olmakla birlikte TBMM'deki milletvekilleridir.” Şeklinde konuştu.
    
Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ta yeni anayasa çalışmalarının bu yıl sonu ile birlikte bitirileceğini söyledi.
     
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise konuşmasında yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür ederek,  "Kayseri'de şehirleşme kültürünün ne kadar ileri gittiğini gördük. Şu an Türkiye'de 24 stadın yapımını yürütüyoruz. Model olarak da Kayseri'yi aldık. Ak Parti hükümetleri döneminde Başbakanımızın yerel yönetim anlayışını mükemmel bir şekilde yerine getiren Başkan Özhaseki'den imkanları esirgemek olmaz. Bu gün Kayseri bambaşka bir başarıyı ortaya koydu. Yapılacak olan tesislerin yaşaması, konaklama alt yapılarının tamamlanmasına bağlı. Kayseri Belediye Başkanı da bunu 21 parsel üzerinde gerçekleştirdi. Biz böyle bir projenin her safhasında görev almak için hazırız" dedi.
    
Son olarak kürsüye gelen Geceye Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’da Türkiye’nin ekonomideki güçlü ve güvenli duruşu ve aktif özel sektörü ile dünyanın ekonomisi parlayan yıldızları arasında olduğunu belirterek, “ Türkiye 55 bin ihracatçısı ile 236 ülke ve bölgeye ihracat yapmaktadır. Türkiye’nin en değerli, en önemli zenginliğimiz, dünyanın her yerinde iş yapabilen, içinde bulunduğu coğrafyaya kolayca uyum sağlayabilen, risk almaktan korkmayan girişimci ruhtur. Bizim şu anda en önemli varlığımız Türkiye'nin insan kaynağıdır. Bir söz vardır 'Derenin taşı ile derenin kuşunu vuracaksın. Bunu en iyi yapan Kayserili sanayicilerimizdir" ifadelerini kullandı.
    
Konuşmaların ardından KAYSO Meclis Başkanı Nurettin Okandan ve KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Bakan Yazıcı ile Bakan Kılıç'a katılımlarından dolayı porselen vazo takdim etti.
    Bakan Yazıcı ve Kılıç’da İstanbul Sanayi Odası ilk 500 büyük sanayi kuruluşu anketinde yer alan Kayserili firmalara plaket verdi.

 



İhalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti

Çim alanını 1 günde biçebilen aracı temizlik filosuna kattı

Şeffaf Oda'da 120. buluşma

Esnaf odalarından Özdoğan'a hayırlı olsun ziyareti

"Tarımda iyi bir noktaya geldik"

Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı