KAYSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET BÜYÜKSİMİTCİ

KAYSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET BÜYÜKSİMİTCİ

?Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı´nı Daha da Canlandıracağız? .

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri´deki sanayinin niteliğinin geliştirilmesi ve sanayi ürünlerindeki katma değerin artırılması amacı ile ÜSAİV´i daha etkin hale getireceklerini söyledi. 

Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı (ÜSAİV) yönetim kurulu toplantısı Kayseri Sanayi Odası´nda (KAYSO) yapıldı. Gündemdeki maddelerin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda, Kayseri Sanayi Odası´nın yerli otomobil yatırımının Kayseri´ye yapılması ile ilgili yürüttüğü çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgi verilirken, önümüzdeki süreçte yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.
Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı´nı daha da canlandıracaklarının altını çizen ÜSAİV Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ?Üniversite sanayi işbirliğimiz artarak devam ediyor. Kayseri´mizde sanayimizin niteliğinin geliştirilmesi ve sanayi ürünlerindeki katma değerin artırılması amacı ile ÜSAİV´i daha etkin hale getirmeye çalışıyoruz. Vakfımızı bu dönem daha da canlandırarak, vakfımız aracılığı ile üniversitelerimiz arasında bir köprü kurup, işbirliğimizi daha da geliştirmenin gayreti içerisinde olacağız? dedi.
Vakfın amaçları doğrultusunda birçok etkinliğe imza attıklarını ifade eden Başkan Büyüksimitci, ?Üniversitelerimizden hocalarımızın da katılımları ile sanayicilerimizle birlikte önemli fuarlara ziyaretlerde bulunduk. Yine hocalarımızdan oluşan gruplarla fabrikalarımıza ziyaretler yaparak, sanayicilerimizle bilim adamlarımızı bir araya getirdik. Bu vesile ile birbirlerini yakından tanımalarına ve işbirliği fırsatlarını yakalamalarına aracı olduk. Günümüzün en önemli konularından birisi olan Endüstri 4.0 ile ilgili yine ÜSAİV koordinasyonunda, Türkiye´nin önde gelen kişi ve kurumlarının katılımı ile seminerler düzenledik. KAYSO olarak bu vakfı daha faal bir hale getirmek için elimizden geleni yapma gayretindeyiz. Desteklerinden dolayı yönetim kurulundaki başta rektörlerimiz ve hocalarımız olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum? diye konuştu.
ÜSAİV yönetim kurulu toplantısına, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Apalak, Doç. Dr. Recep Güneş ve KAYSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Başyazıcıoğlu katıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"