KAYSO TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI

KAYSO TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI

BOYDAK? BELİRSİZLİKLER İŞ DÜNYASIND A TEMPOYU DÜŞÜRÜR?

Sanayi Odası Temmuz ayı olağan meclis toplantısı önceki akşam gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ın onur konuğu olarak iştirak ettiği toplantıya meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri de katıldı. Toplantıda konuşan Kayso Başkanı Mustafa Boydak şehitlerimize rahmet dileyerek başladığı sözlerine ?Koalisyon çalışmalarının yasal süre içerisinde tamamlanacağına ve Türkiye´nin kısa bir süre içerisinde bir hükümete kavuşacağına inanıyoruz, inanmak istiyoruz ki iş dünyası olarak buna gerçekten ihtiyacımız var. Belirsizlikler her zaman tempoları düşürür? değerlendirmesinde bulunarak devam etti?
Koyso Temmuz ayı meclis toplantısı a Meclis Başkanı Nureddin Okandan´ın açılış konuşması ile start verdi? Son dönemde artan terör olaylarını kınayarak sözlerine başlayan Okandan; hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyip, kurumlar vergisi ve İSO İkinci 500´de sıralamaya giren firmaları da kutlamayı da ihmal etmedi? 
Daha sonra katılımcılara seslenmek üzere kürsüye gelen Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak´da sözleirnin başında Kayseri Sanayi Odası olarak son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetlediklerini belirterek, şehitlere rahmet, yararlılara acil şifalar dileyip, ?Türkiye´nin birlik beraberliğini koruyarak bu günleri de aşacağına inanıyorum? ifadesini kullandı?.
Sözlerinin devamın Türkiye´nin ana gündeminin hükümet kurma çalışmaları olduğunu hatırlatan Başkan Boydak, ?Biz bu koalisyon çalışmalarının yasal süre içerisinde tamamlanacağına ve Türkiye´nin kısa bir süre içerisinde bir hükümete kavuşacağına inanıyoruz, inanmak istiyoruz ki iş dünyası olarak buna gerçekten ihtiyacımız var. Belirsizlikler her zaman tempoları düşürür. Belirsizliklerin uzun sürmemesi gerekir. Yasal süreç içerisinde en kuvvetli bir hükümetin kurulmasını temenni ediyoruz. Olmadığı takdirde dünyanın sonu değil yine millete sorulacaktır ama zaman kaybetmeden mevcut şartlarda en iyi olan yapının kurulmasıdır. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Hükümetin kurulması ile birlikte iş dünyası olarak ve tüm Türkiye olarak rahat bir nefes alırız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da meseleleri yakinen takip etmesinden de büyük bir memnuniyet duymaktayız.? Değerlendirmesinde bulundu? 
Konuşmasında dünya piyasalarında ekonomik anlamda büyük gelişmeler yaşandığının da altını çizen Boydak sözlerini şöyle sürdürdü? ?Tüm bu gelişmeler sayesinde Türkiye olarak makro ekonomik istikrarımızın yerinde olduğunu bir kez daha test etmiş olduk. Seçimlerin üzerinden bir aydan daha fazla süre geçti. Bu zaman zarfında piyasalar iyi bir sınav verdi. Biz özel sektör olarak işlerimizi yakinen takip ediyoruz. Türkiye´nin büyüme hızının beklentiler doğrultusunda gerçekleşme olasılığı devam ediyor. Hükümetin kurulması ile birlikte yönümüzün tekrardan hızlı büyümeye dönme ihtimali yüksektir? 
Bankacılık sektöründe fiyatların oldukça yüksek olduğunu açıklayan Boydak, işletmelerin sermaye ihtiyaçlarının arttığını ve nefes almakta zorlandıklarını belirterek, bu sürecin özellikle KOBİ´ler açısından kolay geçmediğini vurguladı? SESLİ KESİT
Sözlerinin sonunda İhracatta bir miktar düşüşler olduğunu ancak bunun geçici bir durum olduğunu kaydeden Başkan Boydak, bu sene iki milyar dolarlık bir hedef koyduklarını ancak rakamların geçen seneye oranla bir miktar daha düşebileceğini belirterek, Eylül ayı ile birlikte biraz daha rahatlayarak en azından geçen seneki rakamları yakalama gayretinde olacaklarını kaydetti?. SESLİ KESİT
Son olarak kürsüye gelen toplantının onur konuğu Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ülkede istikrarın bozulmasının tüm kesimleri etkileyeceği gibi en başta işadamlarını etkileyeceğini belirterek, belediye olarak sanayiye ve iş dünyasına katkıda bulunmak adına yapılması gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını vurguladı?.. 
Kocasinan Belediye´nin çalışmaları hakkında da bilgiler aktaran Başkan Çolakbayrakdar şunları kaydetti? ?Şehrimizi ve ülkemizi büyütmenin yolunun ekonomiyi büyütmekten geçtiği bilinci ile belediye olarak şehir üzerinde ticari noktalarda, ticareti geliştirecek projeler yapılması gerektiğini düşündük. Kocasinan bölgesi hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bir bölge. Belediye olarak buradaki atıkları bir bölgede toplayarak biyogaza dönüştürülmesi noktasında bir çalışmamız var. Hayvancılığı büyüterek endüstriyel hale getirmek ve şehrin ekonomisini büyütecek bir bölge oluşturmak adına Beydeğirmeni üzerindeki 5 milyon metrekare alanda besi ve hayvancılıkla ilgili entegre bir tesis oluşturuyoruz. İleri teknoloji OSB´leri, KOBİ OSB´leri ve ihtisas OSB´leri yapılması yönünde bir düşüce var ise biz belediye olarak her anlamda gayret içerisinde olacağız. Siz sanayiciler savunma sanayi yada havacılık noktasında bir girişimde bulunursanız bizde bu alanlarda bir planlama yapabiliriz? SESLİ KESİT
Başkan Çolakbayraktar sözlerinin sonunda kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarının sürdüğünü hatırlatarak, birçok mahallede master planı çerçevesinde değişim ve dönüşüm içerisinde olduklarını, bu çalışmalar kapsamında, şehrin karayolu ile dışa açılan bir kapısı olması münasebeti ile Yeşil Mahalle´ye öncelik vereceklerini sözlerine ekledi. 


HABER : C.USTEN / E.KİPMAN



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık