KAYSO MECLİSİ EYLÜL TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

KAYSO MECLİSİ EYLÜL TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BOYDAK ?PİYASALAR SEÇİME ODAKLANMIŞ DURUMDA?

   Sanayi Odası Meclisi Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi? Nurettin Okandan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya onur konuğu olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik davet edilirken toplantıda konuşan Kayso Başkanı Mustafa Boydak ?Hem iç piyasalar, hem dış piyasalar 1 Kasım seçimlerine odaklanmış durumda. İstikrarlı bir sonucun çıkması memleketimizin faydasına olacaktır.? Değerlendirmesinde bulundu?
Kısa adı Kayso olan Kayseri Sanayi Odası Eylül ayı olağan meclis toplantısı ve müşterek meslek komitesi toplantısı Oda konferans salonunda yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in onur konuğu olarak iştirak ettiği toplantıya KAYSO meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı.
Toplantının açılışını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, meclis üyelerinin geçmiş Kurban Bayramını kutlayarak, toplantıya katılımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e teşekkür etti.
Meclis Başkanı Okandan´ın konuşmasının ardın kürsüye gelen Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, önümüzdeki seçimlerin ülkemize ve bölgemize hayırlı olması temennisinde bulunup, tüm adaylara başarılar dileyerek, seçimlerin sükûnet içerisinde geçmesi temennisinde bulundu. AK Parti kongresinde Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeliğine seçilen Yaşar Karayel ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Mehmet Özhaseki´yi tebrik eden Başkan Boydak, Özhaseki´nin Kayseri´ye olduğu gibi Türkiye´ye de hayırlı hizmetler yapacağından emin olduklarını vurguladı?
Boydak sözlerinin devamında 2015 yılının Türkiye açısından çok kârlı olmadığını ancak en azından geriye doğru gidilen bir yıl olmadığını ifade ederek ?Azda olsa kırılganlığımızın olduğunu ancak Türkiye´nin makro ekonomik dengelerinin yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bütçe uygulamalarındaki tedbirli davranışlar en azından kısa vadede bizim yolumuza uygun bir şekilde devam edeceğimizi göstermekte. Hem iç piyasalar, hem dış piyasalar 1 Kasım seçimlerine odaklanmış durumda. İstikrarlı bir sonucun çıkması memleketimizin faydasına olacaktır. İçinde bulunduğumuz süreçte terörün gündemi yoğun bir şekilde işgal etmesi hepimizi üzmektedir. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği ve yaşam standartlarının zayıflamaması çok büyük önem arz ediyor ama diğer taraftan da memleketimizin her karış toprağının korunup kollanması gerektiği açıkça karşımızda durmaktadır. İnşallah bu sürecide hayırlısı ile atlatırız temennisindeyiz? dedi.
Boydak sözlerinin sonunda ilimizde işgücü potansiyelinin makul bir durumda olduğunu ancak, Kayseri´de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşların işgücü piyasasına katılmaları konusunda ciddi talepler bulunduğunu vurgulayarak ?Şehrimizde yaşayan özellikle Irak ve Suriye´den gelen yabancı uyruklu insanlardan şirketlerimize çok ciddi manada müracaatlar var. Bunlarla ilgili yasal altyapı olmadığı için bu insanlarımızı çalıştıramıyoruz. Bu konuda çeşitli kanaatler oluştu ama yeterli sonuca ulaşamadık. Hükümetimizin geçici bir tedbir alarak sanayicilerimize yön vermesi yerinde olabilir. Bu insanların memleketimizde ikametleri geçici bir durum gibi görünmüyor. Bu konuda bir tedbir alınmasında yarar var diye düşünüyorum. Türkiye´nin bu insanlara kucak açması bizim yüz akımız. Türkiye bu davranışı ile tarihe geçecektir. 2014 yılı itibari ile Türkiye´nin yurt dışına yaptığı sosyal yardımların tutarı 4,5 milyar dolar. Bundan 15 yıl önce IMF´den bir milyar dolar kredi gelecek diye heyecanlanırdık. Yapılan bu yardımlar Türkiye´nin geldiği noktayı çok iyi özetliyor. İnşallah ülkemiz veren el pozisyonunu hep korur, 45-50 milyar dolar yardım yapabilecek seviyeye gelir? şeklinde sözlerini tamamladı. ? dedi?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları