KAYSO KÜLLİYEDE DÜZENLENEN

KAYSO KÜLLİYEDE DÜZENLENEN

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan 14 kişilik grup, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen İstihdam Şurası Milli İstihdam Seferberliği Ödül Törenine katıldı.

İstihdam seferberliği kapsamında Ocak 2017´den bu yana istihdamlarını en fazla artıran iller, sektörler ve firmalar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir istihdam çağrısında bulunarak, "İşadamlarımıza sesleniyorum. Her müessesemiz artı olarak ikişer kişi istihdam edecek olursa yüzde 11,1´lik büyümeyi biz yükseltmeye devam ederiz" dedi. 

Erdoğan şunları kaydetti: "Yeni bir ricam olacak. İstihdam seferberliğini herhalde sürekli devletten bekleyecek olursak ciddi bir yanılgı olur. 1,5 milyon üyesi olan TOBB yılbaşında kendisinden bütün üyelerin artı bir istihdam sağlamasını istemişti. Şimdi büyüme oranımız ikiye katladığına göre biz artı iki istihdam sağlayacak olursak bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletecek ve bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacaktır. Bu halkımın işverenlere olan muhabbetini de artıracaktır. Veren el alan elden hayırlıdır. Çok verdim, böyle nasıl çalıştırayım demeyin. İnanın verdiğiniz kazandığınızdır. Hiç endişeniz olmasın"

Başbakan Binali Yıldırım ise konuşmasında "Yılın üçüncü çeyreğinin büyüme rakamı yüzde 11,1. Dünyada bir rekor. Çin´i de Hindistan´ı da geride bırakarak, Türkiye listenin başına yerleşti. Türkiye´ye yakışan da budur. Aynı şekilde ihracatta da rekora gidiyoruz. Yıllık bazda aralık ayında 155,5 milyar dolarlık ihracatı yakaladık. Yılsonu itibarıyla da bütün dönemlerin rekoruna ulaşmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da, "Son 10 yılda toplam 7 milyon 167 bin kişiye istihdam sağladık. Bu nereden bakarsanız bakın, büyük bir başarı hikayesi, Türkiye´nin başarı hikayesidir? ifadesini kullandı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, oda ve borsa camiası olarak Türkiye´nin geleceğine yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, "İş dünyası olarak ülkemize ve kendimize artık daha fazla güveniyoruz, cesaretle adım atıyoruz" dedi.?

Firmaların istihdam seferberliği sürecinde iç ve dış kaynaklı bütün olumsuzluklara direndiklerine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Oda ve borsa camiası olarak Türkiye´nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Sadece istihdamda değil, finansmanda ve girdi maliyetlerinin azaltılmasında da pek çok reformu hayata geçiren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve hükümetimize de teşekkür ediyorum. İş dünyası olarak ülkemize ve kendimize artık daha fazla güveniyoruz, cesaretle adım atıyoruz"


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"