KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ,

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ,

?AR-GE MERKEZLERİ´NİN SAYISI ARTMAYA DEVAM EDİYOR?

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ilimiz sanayisindeki üretime dönük Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri sayısına iki firmanın daha eklendiğini ve toplam sayının 11 olduğunu duyurdu?

Ar-Ge merkezlerinin sayısının artmasının sevindirici olduğuna vurgu yapan Başkan Büyüksimitci, ?Bir süredir 9 olan Ar-Ge ve tasam merkezlerimizin sayı, son zamanda Kilim Mobilya ve Kayseri Ulaşım A.Ş.´nin de katılması ile 11´e çıkmış oldu. Bunların dışında 4 firmamızın da başvuru aşamasında olduğunu biliyoruz. Bu firmalarımızda aramıza katılırsa en azından bu yılı 15 gibi bir sayı ile tamamlamış oluruz? değerlendirmesinde bulundu?

Bu sayının Kayseri gibi bir sanayi şehri için yetersiz olduğunu belirten Başkan Büyüksimitci, ?Yaptığı işin Ar-Ge değeri olduğunu fark etmeyen ya da bu işlerle uğraşmak istemeyen birçok firmamız var. İSO ilk 1000´de 32 üyemiz var. Bunlardan 6 tanesi almış durumda. İSO sıralamasına giren sanayi şirketlerimizin tamamının çok rahatlıkla Ar-Ge merkezi olabileceklerini düşünüyorum?ifadesini kullandı?

Ar-Ge merkezi olmanın vergi muafiyetleri ve teşvikler başta olmak üzere birçok avantajı olduğuna değinen Başkan Büyüksimitci sözlerini noktalarken ?Dünyada sanayi ve ticaretin nereye gittiğini, rekabetin ne kadar çetin bir hal aldığını görüyoruz. İlla ki bir fark yaratmak zorunda olduğumuzu da biliyoruz. Bu konuda desteğe ihtiyacı olan üyelerimiz lütfen bizi arasınlar. Firmalarını ziyaret ederek anlatabiliriz. Sanayicilerimiz firmalarının geleceği açısından lütfen bu işe ağırlık versinler? şeklinde çağrıda bulundu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı