KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTÇİ:

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTÇİ:

?BAŞKANLIK KOLTUĞU İÇİN YENİDEN ADAYIM? ...

Kayseri  Sanayi  Odası Başkanı  Mehmet  Büyüksimitçi  düzenlediği  kahvaltılı basın toplantısı  ile  Yönetim Kurulu Başkanlık  koltuğu için  yeniden  aday olduğunu  açıkladı? Büyüksimitçi  toplantıda  ilimiz sanayisi ile ilgilide  değerlendirmelerde  bulunarak ?Yerli otomobil üretiminin Kayseri´de gerçekleştirilmesi için çalışma yürüteceğiz? ifadesini  kullandı?

KAYSO toplantı salonunda gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, bu yıl sonunda yapılacak olan Sanayi Odası seçimlerinde tekrar aday olacaklarını açıkladı.

Sözlerinin  devamında  daha genç bir kadro ile yola çıkmak istediklerini  vurgulayan  Büyüksimitçi, yeni dönemde seçilmeleri durumunda, yerli otomobilin üretim üssünün Kayseri olması başta olmak üzere çok sayıda  projeleri olduğunun altını  çizdi?

Türkiye´de, otomobil üretimi yapılacak olan yerleşim merkezinin limana yakın olması gerektiğine dair yanlış bir kanı olduğuna dikkat çeken   Büyüksimitçi, ?Kayseri´mizde Aspilsan´da gerek lityum iyon gerek diğer pillerle ilgili çalışmalar devam ediyor ki, elektrikli aracın ana maliyeti yüzde 35 civarında pil ya da akü oluşturuyor, Kayseri bu açıdan otomobil üretmek  için  son derece  elverişli bir il. Marmara Bölgesinde liman var ama kesinlikle böyle bir yatırım yapılmamalı. Bizim ülkemiz de, Avrupa ülkelerindeki şehirlerde olduğu gibi gelişmeli ve aradaki farkı kapatmalı. Bunun için de hep birlikte çalışmalıyız. Bu raporları tüm siyasilerimize, Sayın Bakanımıza, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Odalar ve Borsalar Birliğimize verdik? diye konuştu.

Kayseri´de otomobil üretilmesi durumunda, bu durumun diğer şehirlerle birlikte yapılacağını da dile getiren Başkan Büyüksimitçi, ?Bu işi tek başımıza da yapalım demiyoruz. Bu iş Kayseri´de yapılırsa dünyadaki örneklerinde olduğu gibi yakınımızdaki en az 15 şehirle birlikte yaparız. Çünkü her şeyi bir kere daha üretmenin anlamı yok; üretilmiş olanın tedarikçi aracılığıyla kullanılması ve entegrasyonun yapılması çok önemli? değerlendirmesinde  bulundu?

Yerli otomobil üretimi dışında, terminal ve havaalanı ile bağlantılı gümrüklü  bir saha, yüksek hızlı tren projesi, Kayseri - Ankara yolunun iyileştirilmesi ve buradan Niğde´ye otobanla bağlanması konularında da çalışmalar yürütmek istediklerini dile getiren   Başkan Büyüksimitçi sözlerinin sonunda   4. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalarda da sona gelindiğini ifade ederek  şunları kaydetti  ? İlimizde bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Gıda Sanayi İhtisas OSB ve Savunma Sanayi İhtisas OSB olması gerek. üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik daha fazla gayret içerisinde olacağız ve halihazırda sayısı 6 olan ar-ge merkezlerinin sayısını da artıracağız?



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik