KAYSİAD BAŞKANI YILMAZ,

KAYSİAD BAŞKANI YILMAZ,

"İŞ DÜNYASI OLARAK ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAMIZ GEREK?

Kayseri Sanayi ve İşadamları Derneğince işadamlarına yönelik olarak tertiplenen kahvaltılı sohbet toplantısında katılımcılara ?Melek Yatırım´ konusunda bilgilendirme yapılırken, Dernek Başkanı Kayseri eski Milletvekillerinden İş Adamı İbrahim Yılmaz toplantının açılış konuşmasında yaptığı değerlendirmede ?Sıkıntımız, düşündüklerimizi net olarak ortaya koyup çözüm sürecinde birbirimize destek olmuyoruz. İş dünyası olarak elimizi taşın altına çok daha ciddi bir şekilde koymamız gerekiyor" ifadesini kullandı?

Kısa adı KAYSİAD olan Kayseri Sanayi ve İşadamları Derneğince işadamlarına yönelik olarak tertiplenen kahvaltılı sohbet toplantısında katılımcılara ?Melek Yatırım´ konusunda bilgilendirme yapıldı?

Toplantının açılışında konuşan dernek başkanı Kayseri eski Milletvekillerinden İbrahim Yılmaz, iş dünyası olarak çözüm sürecinde birbirlerine yeterli desteği sağlamadıklarını vurgulayıp daha ciddi şekilde ellerini taşın altına koymaları gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti? "Ülkemiz, 16 yıl içerisinde Mart ayında 13. seçimini yapıyor. Bizim dileğimiz siyasi üslubun biraz daha iyi noktalara gelmesi. Çünkü işadamları olarak bizleri direk ilgilendiren en önemli hususlardan bir tanesi. Bu konuda çok şükür bu güne kadar bir yere oturdu, uzlaşmacı bir tutum olması bizim hoşumuza gidiyor. İnşallah ülkemiz bu seçimi de atlatır, işadamları işlerine bakacak noktaya gelir. Son 20 yıldır gerçekten çok büyük sıkıntılar atlattık. Bu sıkıntılar bugünkü yöneticilerden kaynaklanıyor gibi bir düşünceye sahip değiliz ama Türkiye´nin atlattığı bu sıkıntıları dünyada herhangi bir ülkede olsa inanın altında kalır. İş dünyası olarak sıkıntılarımızı biliyoruz ama ülke olarak bir araya gelir, birlikte oturur kalkarsak bunların üstesinden nasıl geldiğimizi de görüyoruz. Burada iş dünyasının dilediği bir tek şey var, beraber olmak. Hadiseyi Kayseri olarak düşünürsek 3 tane üniversitemiz var, 3 organize sanayimiz var, serbest bölgemiz var, teknoparklarımız var. Sıkıntımız, düşündüklerimizi net olarak ortaya koyup çözüm sürecinde birbirimize destek olmuyoruz. İş dünyası olarak Kayseri´nin ticarette, sanayide bir altyapısı var, bin 700´e yaklaşmış fabrikamız var. İş dünyası olarak biraz daha elimizi taşın altına çok daha ciddi bir şekilde koymamız gerekiyor"

Açılış konuşmasının ardından Erciyes Teknopark personelince işadamlarına ?Melek Yatırım´ konusunda bilgilendirme yapıldı?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları