KAYSERİ TİCARET ODASI

KAYSERİ TİCARET ODASI

KAYSERİ TİCARET ODASI

Kayseri Ticaret Odası, güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda üyelerini bilgilendirmek üzere seminer düzenledi. M. Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen seminere; Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Oda üyeleri ve Adnan Menderes İlkokulu öğrencileri ile yöneticileri katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Başkan Hiçyılmaz, Türkiye'nin ihtiyacı olan enerjinin önemli bir kısmını yurtdışından ithal ettiğini vurgulayarak, Aşağı yukarı 60 milyar dolar civarında dışarıdan enerji ithalatımız söz konusudur. Türkiye'nin özellikle son yıllardaki gelişmesine paralel olarak artan enerji açığını giderebilmek için yeni enerji kaynaklarına ihtiyacı vardır” diye konuştu.
1980'li yıllardan önce Türkiye'de çok elektrik kesintisi uygulandığını hatırlatan Hiçyılmaz, Tasarruf edebilmek amacıyla belirli saatlerde kesintiler söz konusu olurdu. Bulgaristan'dan elektrik enerjisi ithal ettiğimizi hatırlıyorum. Türkiye bu enerji açığı sorununu çözme noktasında faaliyetlerini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmektedir. Ancak özellikle yurtdışından ithal etmek zorunda kaldığımız petrol ürünlerinde, dışa bağımlılığı daha aza indirmek için güneş ve rüzgâr enerjisine ihtiyaç bulunmaktadır” diye konuştu.
Türkiye'nin coğrafi konumu itibariyle, hem rüzgârın hem de güneşin bol olduğu bir bölgede bulunduğunu ifade eden Hiçyılmaz, Bu imkânları değerlendirmek ve enerji açığımızı en aza indirmek için çalışmamız gerekiyor. Son yıllarda hükümetin almış olduğu teşvik tedbirleriyle bu konuda Türkiye'de güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde edilmesinin cazip hale getirilmesi bakımından önemli çalışmalar yapıldı. Kayseri de, güneşi çok alan bölgede bulunmasından dolayı, bu tür yatırımları sık sık görmeye başladık” şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz cumartesi günü Organize Sanayi Bölgesi'nde açılışı yapılan Solar Park'a ilişkin de konuşan Hiçyılmaz, Organize Sanayi Bölgesi'nin kullandığı enerji miktarı 180 MW civarındadır. Bunun hiç olmazsa bir kısmının, güneş enerjisinden elde etmek suretiyle tasarruf edileceği aşikârdır” ifadelerini kullandı.
Başkan Hiçyılmaz'ın konuşmasının ardından Uzman Tevfik Rıza Sümer tarafından sunum gerçekleştirildi. Soru-cevap kısmıyla sona eren seminerin ardından Başkan Hiçyılmaz, Adnan Menderes İlkokulu öğrencilerini makamında konuk ederek bir süre sohbet etti. Hiçyılmaz, ayrıca öğrencilere ve okul yöneticilerine hediye takdim etti.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor