KAYSERİSPOR`UN SAMBACISI JAJA

KAYSERİSPOR`UN SAMBACISI JAJA

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Kayserispor`un yeni transferlerinden Jaja, oynadığı 2 resmi maç ve 1 özel maçta attığı goller ile bütün dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Sezon başında ttansfer listesinme eklenen ve yurt dışı kampına katılarak takım kadrosuna dahil olan Jaja, görev aldığı müsabakalarda boş geçmiyor. Kondisyon eksikliğine rağmen oyuna girdiği dakikalarda adından söz ettiren Jaja için özel idman ve kondisyon çalışmaları düzenleniyor. Teknik Direktör Prosinecki tarafından da beğeni toplayan Jaja`nın sahada daha uzun kalması ise rakip takımları kara kara düşündürmeye başladı.

Jaja`nın futbol kariyeri ise şöyle; Jajá veya Jajá Coelho olarak da bilinen Brezilyalı forvet ortasaha oyuncusudur. Brezilya kulübü olan América-MG`nin alt yapısında yetişen Jajá, Kasım 2004`te Hollanda kulübü Feyenoord`a transfer olmuştur. Fakat, Rotterdam`a varışından hemen sonra Belçika`nın Westerlo takımına kiraya verilmiştir. Jajá burada 1 yıl kiralık oynadıktan sonra, Ocak 2006`da İspanyol Kulübü Getafe`ye transfer olmuştur. Getafe`de 2005-06 sezonunun ikinci yarısında sadece iki maça çıkabilmiştir ve ardından Brezilya kulübü Flamengo`ya kiralık olarak gönderilmiştir. Daha sonra 2006-07 sezonunun ikinci yarısında tekrar bir Belçika kulübü olan Racing Genk takımına kiralık olarak gitmiştir. Ve 2007-08 sezonunda tekrar Westerlo kulübüne kiralanmıştır. 2008 yılında Ukrayna`da yılın futbolcusu seçilmiştir.

Jajá, Şubat 2008`de Ukrayna kulübü olan Metalist Kharkiv ile 3 yllık anlaşma imzalamıştır. Ayrıca 2008-2010 yılları arasında bu takım formasıyla çıktığı toplam 76 maçta 40 gol kaydetmiş, aynı yıllar arasında Ukrayna Premier Ligi`nde oynadığı 61 maçta 30 gol, 11 asist yapmıştır. 2008 yılında Ukrayna`nın Komanda spor gazetesi League MVP ödülünü kazanan iki yabancı futbolcudan birisi olmuştur.

OYNADIĞI 3 MAÇIDA BOŞ GEÇMEDİ

Golcü oyuncu Jaja, 2013-2014 sezon başında Kayserispor`a transfer olarak Türkiye macerasına kaldığı yerden devam edeceğini ifade etmişti. Kayserispor`a transfer olması ile birlikte bütün gözlerin kendisine çevrildiğinin farkında olan Jaja, şuana kadar çıktığı 2 resmi maçtada rakip fileleri havalandırarak taraftarın sevgisini kazanmayı başardı. Sempatik tavırları ve son vuruşlardaki usta becerisi ile takım arkadaşları içinde de bir anda gözde oyuncu olan Jaja, lige verilen milli ara nedeni Mersin İdman Yurdu ile oynanan hazırlık maçını da boş geçmedi. Takımın 3-2 kazandığı maçta 1 gol atarak gol atma alışkanlığınıda sürdürmüş oldu. (Haber: Taşkın SARIKAYA)



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’