KAYSERİSPOR, SÜPER LİG’DE DEVAM EDECEK

KAYSERİSPOR, SÜPER LİG’DE DEVAM EDECEK

21 TAKIMLI SÜPER LİG OLACAK

Kulüpler Birliği’nin yaptığı toplantı sonucunda Süper Lig’e adını yazdıran Hatayspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un başkanlarının da dahil olduğu toplantıda ligden düşmenin kaldırılması fikrinde birleşilmiş ve TFF’nin Bakan Kasapoğlu ile yaptığı toplantı sonrasında ligden düşmenin kaldırıldığı açıklandı. 

Pandemi ile başlayan futboldaki duraklama ve sonrasında yarım kalan ligin tamamlanması ve çalışmalar birçok takım için olumsuzluklar ortaya çıkartmıştı. Yaşanan süreçte Süper Lig’de Kayserispor’un da içinde bulunduğu takımların aldığı ligden düşmeme kararı ve bu kararın federasyona tavsiye olarak iletilmesinden sonra yapılan görüşmelerde bu sezon ligden düşmenin kaldırılması kararı verildi.

Kulüpler Birliği'nin gerçekleştirdiği toplantıda küme düşmenin kaldırılması ve Süper Lig'in önce 21 takım sonrasında ise 20 takım ile oynanmasıyla ilgili teklifi için Türkiye Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu arasında yapılan toplantı sona erdi. Yapılan toplantıda bu sezon küme düşmenin olmamasına karar verildi. Gelecek sezon Süper Lig'in 21 takımla oynanmasına karar verildi. Önümüzdeki sezon için yabancı sınırı kuralıyla ilgili değişikliğin olmaması kararı da verildi.

Kulüpler Birliği’nin daha önce yaptığı toplantısında 20 takımın düşmesinin bu sezona özel olarak kaldırılması yönünde görüş birliğine varılmıştı. Kulüplerin bu isteği TFF ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla saat 14.00’te başlayan toplantıda masaya yatırılarak Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor’un önümüzdeki sezon da Süper Lig ’de devam etmelerine onay çıkmış oldu. 1. Lig’den gelen Hatay ve B.B.Erzurum ile yarınki Play-Off finalinde karşılaşacak Adana Demirspor veya Karagümrük’ten birinin de katılımıyla önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacak.

Kararın ardından Süper Lig'de 2020/21 sezonuna 21 takımla, 2021/22 sezonuna ise 20 takımla devam edilecek.

Haber: Mustafa Gürbüz



Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti