KAYSERİSPOR-SEYİT ARASINDAKİ ANLAŞMA

KAYSERİSPOR-SEYİT ARASINDAKİ ANLAŞMA

SEYİT İÇGÜL’ÜN VEKİLİNDEN AÇIKLAMA

Yukatel Kayserispor’da son dönemde alacaklı olanlarla yaşanan hukuki mücadeleye bir yenisi de eski futbolcularından aynı zamanda bir dönem menajerlik görevini de yürüten Seyit İçgül’den eklendi. Hukuki mücadele konusunda kamuoyuna yanlış yansımalar olduğunu belirten Seyit İçgül’ün vekili yaptığı yazılı açıklama ile konuyu anlattı.

Süper Lig temsilcimiz Kayserispor’da son dönemlerde yaşanan hukuki olaylara bir yenisi de Seyit İçgül’den geldi. Konuya dair açıklama yapan Seyit İçgül’ün vekili Av. Naip Barış Doğan şöyle dedi: “Geçtiğimiz günlerde çeşitli sosyal medya mecralarında müvekkilimiz Seyit İçgül’ün Kayserispor Kulübü (‘’Kulüp’’) logosunu satışa çıkardığı yönünde bir haber çıkmış, bu haberle birlikte çeşitli iddialar öne sürülmüş ve haksız ithamlarda bulunulmuştur. Söz konusu haber ve iddiaların gerçeği tam olarak yansıtmaması nedeniyle müvekkilin talebi üzerine işbu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.  2015 yılında Hilmi Derinel yönetimi döneminde müvekkil ile Kulüp arasında bir ‘’Profesyonel Menajerlik Sözleşmesi’’ imzalanmış, bu sözleşme birkaç ay sonra Recep Mamur yönetiminin göreve gelmesi sonucu Kulüp tarafından hiçbir haklı sebep olmaksızın feshedilmiştir. Hemen akabinde Kulüp’e gönderilen ihtarnameyle müvekkilin sözleşmenin 3. maddesi kaynaklı ücret alacağının ve 8. maddesi kaynaklı cezai şart alacağının ödenmesi talep edilmişse de, Kulüp bu talebe olumlu bir yanıt vermemiştir. Bu nedenle uyuşmazlık 2015 yılında yargıya intikal etmiş; yapılan yargılama sonucunda sözleşmenin haksız olarak feshedildiğinin tespitine ve bir miktar ücret alacağının müvekkil Seyit İçgül’e ödenmesine karar verilmiş, bu karar kesinleşmiştir.

Söz konusu karara istinaden Kulüp aleyhine ilamlı icra takibi başlatılmış olup, bu takip kapsamında Kulüp adına kayıtlı taşınır, banka hesapları ve markalara hacizler konmuştur. Tüm bunlara rağmen alacağın hala tahsil edilememiş olması nedeniyle Kulüp’e ait logo da dahil olmak üzere tüm markaların kıymet takdiri yapılmış olup, tarih itibarıyla henüz satış aşamasına geçilmemiştir. Öte yandan, müvekkilin yukarıda bahsi geçen cezai şart alacağı da hala ödenmemiş olup; bunun tahsili amacıyla ayrıca bir ilamsız icra takibi başlatılmış, bu takip Kulüp tarafından yapılan itiraz üzerine şimdilik durdurulmuştur. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde bahse konu itirazın iptali için de tarafımızca yargıya başvurmak durumunda kalınacaktır. Özetle, işbu uyuşmazlığın 6 yıldır süregelmekte olduğunu yani müvekkilin birdenbire ortaya çıkmadığını, sözleşmenin feshinden sonra müvekkile herhangi bir tutarda ödeme yapılmadığını, gelinen aşama itibarıyla henüz logonun satışa çıkarılmadığını ancak kıymet takdirinin yapıldığını önemle belirtmek isteriz. Ayrıca, müvekkil ile Kulüp arasındaki uyuşmazlığın bu tatsız aşamalara gelmemesi için tarafımızca defalarca adım atılmasına rağmen Kulüp ilgililerince bu yönde bir irade sergilenmediğini, tarih itibarıyla bu uyuşmazlığın hala sulh yoluyla giderilebilmesinin mümkün olduğunu, giderilememesi durumunda ise müvekkil alacağının tahsili için her türlü hukuki imkanı kullanmaktan başka bir çare kalmayacağını ifade etmek isteriz.”

(Mustafa Gürbüz)



Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak