KAYSERİSPOR HAKEM ATAMASINA TEPKİLİ

KAYSERİSPOR HAKEM ATAMASINA TEPKİLİ

BEDİR, ?HAKEMİN DEĞİL, FUTBOLUN ÖNE ÇIKMASINI İSTİYORUZ?

Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir, Süper Lig´de yarın deplasmanda yapacakları Teleset Mobilya Akhisarspor maçına hakem olarak Mete Kalkavan´ın atanmasına yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Kayserispor, ligin 16.hafta karşılaşmasında Teleset Mobilya Akhisar Belediye´ye konuk olacak. Karşılaşmaya, Kayserispor karşılaşmalarında bariz hatalar yapan hakem Mete Kalkavan atandı. Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir de bu atamaya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Başkan Erol Bedir, kulüp resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Sonuçta, her yönetici, teknik direktör ve oyuncu gibi hakemlerin de masum ve art niyet taşımadan yaptığı hata olmuştur ve olacaktır. Özellikle oynadığımız son 3 maçta çok ciddi hakem hataları yaşamaya ve puanlar kaybetmemize rağmen konuyu sadece hata olarak değerlendirip, ön kesme, kasıt gibi iddialara katılmadığımızı beyan etmiştik. Ancak, yarın Akhisarspor ile deplasmanda oynayacağımız maça hakem olarak Sayın Mete Kalkavan´ın atanması camiamız tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Maçta göstereceği performans, endişe ve dikkatle beklenmektedir. Bu tavrımızın sebebi ise Merkez Hakem Kurulu tarafından detaylarıyla bilindiğini düşündüğümüz ve şehrimiz hafızasından henüz silinmeyen geçtiğimiz sezon sonuna doğru evimizde oynadığımız Kasımpaşa ve Osmanlıspor maçlarında Sayın Mete Kalkavan´ın gösterdiği yönetim şekli ve devamında aldığımız cezaların takımımızın ligde kalma mücadelesine vurduğu darbedir. Sayın Mete Kalkavan´ın maçın önüne geçme özellikleri de kulübümüz tarafından benimsenmemekte ve Kayserispor camiası sayın hocamızın, maçımızı yönetmesi durumunda hak etmediğimiz halde olumsuz bir şeylerin olacağından endişe etmektedir. Merkez Hakem Kurulu hangi maçta kimi görevlendirirse maçın hakemi odur ve kulüpler bunu kabullenir. Ancak, bazı hakemlerin aylarca, hatta yıllarca bazı kulüplerin maçlarına verilmediğini görünce, adalet adına, hakkaniyet adına, kulüp ayırımı yapılmadan bütün hakemler, bütün maçlara verilebilmeli veya bizim de hassasiyetlerimiz dikkate alınmalı diyoruz. Sayın Mete Kalkavan´a yarın yöneteceği maç için hakem şansı diliyor hakemin öne çıktığı değil, futbolun ve oyun kurallarının sahaya yansıyacağı bir müsabaka olmasını temenni ediyoruz."

Haber: Şevket Tekin



BAL'da haftanın maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

Başkan Çolakbayrakdar: "Milli ve manevi değerlere bağlı sporcular yetiştiriyoruz"

Kayseri bölgesi Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonu oldu

Hasketbol SK ilk deplasmana 4 eksikle gidecek

Arif Kocaman'a 2 maç ceza

Alanyaspor - Kayserispor maçını Emre Kargın yönetecek

Kayseri 3 Bant Bilardo İl Birinciliği yapıldı

Kayseri Muaythai Aday Hakem Kursu tamamlandı

Avrupa üçüncüsü Kayserili sporcu Yunanistan yolcusu

Kılıçaslan Yıldızspor ligi 4. sırada tamamladı

Kayserili okçulardan iki madalya

Kayseri 2. Amatör Küme: Kayseri Ömürspor: 2- Yeni Mahallespor: 0

Okul sporlarında Kayseri rüzgarı

Kayseri 2. Amatör Küme A Grubu: Yavru Aslanspor: 8-Kayseri İdman Yurdu: 2

Kayseri 2. Amatör Küme C Grubu: Kafkasspor: 6- Fevzi Çakmakspor: 2

Kayseri 1. Amatör Küme Play-Out: Buğdaylıspor: 4-Sindelhöyükspor:2