KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

KAYÜ 2021-2022 AKADEMİK DÖNEMİ AÇIŞ DERSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KAYSERİ’NİN ŞEFLERİ KAYMEK’TE YETİŞİYOR

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

BÜYÜKKILIÇ'TAN SANAT VE MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINA ZİYARET

TALAS'TA İNGİLİZCE YABANCI DİL KURSLARI BAŞLADI

AHİLİK PROJESİ YARIŞMASI

DENEYAP ATÖLYESİ ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI BAŞLADI

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ DANIŞANLIK

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR ÖĞRENCİLERİN DİLEK VE ŞİKAYELERİNİ DİNLEDİ

KAYMEK'TE YENİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

KOCASİNANLI GENÇLER GELECEĞE DAHA DONANIMLI HAZIRLANIYOR

KAYMEK GENÇLİK MERKEZLERİ YENİ DÖNEME HAZIR

MELMEK KURSLARI’NA YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

AGÜ MİMARLIK’TAN ÇOCUK ATÖLYESİ

AGÜ MİMARLIK’TAN KARAHANTEPE’DE DİJİTAL BELGELEME VE MAKET ÇALIŞMASI

ARI YETİŞTİRİCİLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Gürkan Ofis Mobilyaları

KAYSERİ’NİN ŞEFLERİ KAYMEK’TE YETİŞİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KAYMEK bünyesindeki Göznuru Tesisleri’nde Ev Yemekleri Hazırlama Kursu’nda eğitim gören kursiyerleri ziyaret etti. Büyükkılıç, gastronomi yönüyle zenginlikler şehri Kayseri’nin şeflerinin yetiştiği KAYMEK’te kursiyerler ile birlikte kış çorbası pişirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Mutfağının dünyaya tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları’nın içerisinde 'Ev Yemekleri Hazırlama' dersleri veriyor. Kursiyerler, Kayseri’nin birbirinden farklı lezzetlerini hem öğreniyor, hem de bu lezzetleri ön plana çıkarıyor. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, lezzetin anavatanı Kayseri’nin dünyaya tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için herkesin üstlenmesi gereken önemli bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Kayseri’yi gastronomide hak ettiği yere ulaştırmayı amaçladıklarını vurgulayan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Böylesi zengin bir mutfağı tanıtmak, öğrenmek için Ev Yemekleri Hazırlama Kursu’nda kursiyerlerimiz Kayseri lezzetlerini öğreniyor. Tabii amacımız, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bunun getirisiyle de zengin bir mutfak kültürü oluşmuş olan Kayseri’mizi hak ettiği yere ulaştırmaktır. Tabi aynı zamanda UNESCO’nun ülkeler bazında şehirler bağlamında listesine giren bir Kayseri mutfağından bahsediyoruz. O yönüyle de zenginlikler şehri olan Kayseri’de mutfak zenginliğini de göz ardı etmiyoruz. Kayseri denilince, sucuk, pastırma, mantı gibi üç tane üründen zannedenler, Kayseri’ye gelip, tatlarımızı tadıp yanıldıklarını anlayacaklar.”

Öte yandan Başkan Büyükkılıç, KAYMEK mutfağına girerek, kursiyerlerle birlikte kış çorbası pişirdi. Kayseri’nin Gastronomi Şehri de olduğunu belirten Büyükkılıç, “Elbette bu kültürü oluşturan annelerimiz, bacılarımız, kardeşlerimiz hem eğitimini alıyorlar hem uygulamalarını görüyorlar hem de Kayseri’mizin ismini ön plana çıkarıyorlar. Ekşili, erişteli köfteyi birlikte çorba yaptık. Ehil ellerde böyle pişirince, çok lezzetli oluyor. Ellerinize sağlık. Kayseri mutfağını tanımak isteyenler ‘Ev Yemekleri Hazırlama Kursu’na’ katılabilirler” diye konuştu.