KAYSERİ´NİN YARDIM ELİ

KAYSERİ´NİN YARDIM ELİ

10 TIR YARDIM MALZEMESİ YOLA ÇIKTI

Kayseri İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kayseri Şubesince başlatılan ve Mart 2016 yılından beri devam eden ´Şimdi Yaraları Sarma Zamanı´ ve ´Halep´de İnsanlık Ölmesin´ kampanyaları ile hayırseverlerin katkıları ile temin edilen 10 tır dolusu yardım malzemesi Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kayseri İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kayseri Şubesince başlatılan ve Mart 2016 yılından beri  ?Yükümüz Kardeşlik? Sloganıyla devam eden yardım kampanyası 10 tır dolusu undan oluşan yardım konvoyu ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Uğurlama töreninde bir konuşma yapan İl Müftüsü Şahin Güven, ?Bugüne kadar 3,5 yıl içerisinde 508 tır yardım gönderdik. Şimdi bu on tır ile birlikte toplam 518 tır yardım yapmış oluyoruz. Bizler özellikle bölgede bulunan Türkiye Diyanet Vakfımızın fırınlarında ihtiyaç sahiplerimize sıcak ekmek olarak sofralarına konulacak bir gıda maddesi yani un gönderiyoruz.? Diyerek şunları kaydetti.

? Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri şubesi olarak 2016 yılının Mart ayından bu tarafa yaklaşık 3,5 yıldır her ay Kayseri´mizden ihtiyaç sahibi olan sınır ötesindeki kardeşlerimize, mağdurlara, muhtaçlara ve mazlumlara yardım gönderiyoruz. Bugüne kadar 3,5 yıl içerisinde 508 tır yardım gönderdik. Şimdi bu on tır ile birlikte toplam 518 tır yardım yapmış oluyoruz. Bizler özellikle bölgede bulunan Türkiye Diyanet Vakfımızın fırınlarında ekmek olup ihtiyaç sahiplerimizin sıcak ekmek olarak sofralarına konulacak bir gıda maddesi yani un gönderiyoruz. Ayrıca bunun yanında zaman zaman ihtiyaç malzemeleri de ve gıda maddeleri de gönderiyoruz. Hepinizin bildiği üzere önümüzdeki ay ülkemizde de aynı şekilde okullar açılacak. Yine Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtıyla güvenlik güçlerimizin askerlerimizin terörden temizlemiş olduğu bölgelerde ikamet etmekte olan mülteci kardeşlerimizin çocukları da Milli Eğitimimizin açmış olduğu okullara gidecekler. Bu öğrencilere de inşallah gelecek ay içerisinde kırtasiye ve aynı zamanda okul malzemeleri göndermek istiyoruz. Bu bağlamda bütün hayırseverlerimize seslenmek istiyorum. Bölgede ikamet etmekte olan terörden arındırılmış bölgedeki çocuklarında okullu olabilmesi ve onlarında okullarında eğitim alabilmeleri için kırtasiye malzemesine ihtiyacımız var. Hayırseverlerimizin destekleriyle bölgedeki okulların hem kırtasiye malzemelerini hem de öğrencilerimizin oradaki giyim kuşamlarını Kayserimizden göndermek istiyoruz. Eylül ayının ikinci haftasında buradan göndereceğimiz yardımlara bütün halkımızın desteğini bekliyoruz. Bir tane çocuğumuzun kırtasiye malzemelerini alıp okul çantasını doldurarak gönderirsek o çocukların eğitimli birer insan olmalarını sağlayabiliriz.?

 



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret