KAYSERİ´NİN İHRACATINDA REKOR ARTIŞ

KAYSERİ´NİN İHRACATINDA REKOR ARTIŞ

Büyüksimitci, Kayseri´nin Temmuz ayı ihracat rakamlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,3 artış göstererek, 168,7 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri´nin Temmuz ayı ihracat rakamlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,3 artış göstererek, 168,7 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Kayseri´nin ihracat rakamlarında iyi bir ivme yakaladıklarını açıklayan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ?Temmuz ayında ülkemizin ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,2 artarken, Kayserimizin ihracatı TİM verilerine göre yüzde 26,15´lık artışla 126,3 milyon dolar olmuştur. Bu veriler içerisinde yer almayan ihraç kayıtlı satışlarımız ve Kayseri Serbest Bölge´den yurtdışına yapılan ihracatlar dikkate alındığında yüzde 27,3 artışla, Temmuz ayı ihracatımız 168,7 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Ülke ve şehrimiz açısından son derece önemli olduğuna inandığımız bu artış ivmesini koruyarak, geçen yılki kayıplarımızı hızla telefi edeceğiz? dedi.

İhracattaki artışın hem büyüme rakamlarına yansıyacağını, hem de 15 Temmuz ihanetinin hasarlarını hızla ortadan kaldıracağını açıklayan Başkan Büyüksimitci, bu rakamların aynı zamanda Türkiye düşmanlarına en güzel cevap olduğunu vurguladı.

Başkan Büyüksimitci, Kayseri´nin ilk 7 aylık ihracatında ilk üç sırayı Irak, Almanya ve ABD´nin aldığını, ihraç edilen ürünlerde ise, ilk üç sırada mobilya, tekstil, demir ve demir dışı metallerin geldiğini söyledi.

Kayseri Sanayi Odası olarak şehrin ve bölgenin ihracatına katkı sağlamak amacı ile bir takım çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Başkan Büyüksimitci, ?Sanayicilerimize bir taraftan geçen yılın kayıplarını telafi etmelerine destek verirken diğer taraftan da onları geleceğe hazırlama çabası içerisindeyiz. Ben inanıyorum ki şehrimizdeki Ar-Ge merkezlerinin sayısını artırarak üyelerimizin hem inovatif ve katma değeri yüksek ürünler ürütmelerine, hem de 4. sanayi devrimine hazırlanmalarına katkı sağlamış olacağız. Dolayısı ile bu durum ihracatımıza artı olarak yansıyacaktır. Ben şehrimizin ve ülkemizin kalkınması adına var gücü ile çalışan tüm sanayicilerimizi ve ihracatçılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum? şeklinde konuştu. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları