KAYSERİ´NİN DENİZİ

KAYSERİ´NİN DENİZİ

SOSYAL HAYATIN MERKEZİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri´nin Denizi Yamula Barajı´nın sosyal hayatın merkezi olması için çeşitli projeler hazırladıklarını söyledi.

Kayseri´de bulunan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının üst düzey yöneticileriyle Kuşçu Marina´da düzenlenen iftarda bir araya gelen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ?Her fırsatta halkın içinde olmaya gayret ediyoruz. Bu günde basınımızın üst düzey temsilcileriyle bir araya geldik, katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Birliğimizin, beraberliğimizin, huzurun barışın, kardeşliğin daim olmasını, Ramazan´ın ülkemize ve bütün insanlığa hayırlı, bereketli olmasını diliyorum ? dedi.

Kayseri´nin Denizi´nde yapacakları projeler hakkında bilgiler veren ve basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Kuşçuya, Marina Bölgesi´ne ciddi manada önem veriyoruz. Bu bölgeye önemli yatırımlar yapıyoruz. Yeni ve devam eden yatırımlarımız var. Burada bir marina oluşturmayı düşünüyoruz, ama su seviyesinin 30-40 metre sürekli yükselip alçalması sabit bir marina yapmaya müsaade etmiyor. Ama yüzer vaziyette uzunluğu 15 metre altında değişik ebatlarda 90´a yakın tekne var, onlar bu iç denizde değişik yerlerde konaklıyor, bunların konaklayacağı bir marina yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Olta balıkçılarının olta atabilecekleri iskele yapacaklarını müjdeleyen Başkan Çolakbayrakdar, "İskelenin projelendirmesini hazırlıyoruz. Balıkçılar hafta sonları burada ciddi manada bir kalabalık oluşturuyor. Özellikle günü birlik piknik için gelenlerin de bir kalabalığı var. Günübirlik piknikçiler için de mekanlar oluşturduk. İnşallah önümüzdeki aydan itibaren o mekanlar da piknik yapılacak vaziyete gelecek. Kürekle, yelkenle, engelliler için özel yelkenli ve bisikletçilerle ilgili organizasyonlar yapacağız. Sahil yolunda ciddi bir bisiklet organizasyonu yapmayı düşünüyoruz. Bunlarla ilgili gayret içerisindeyiz, projelendirmesini yapıyoruz" diyerek sözlerine devam etti.

Sosyal hayatı renklendirecek organizasyonların tek taraflı olmadığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, "Bu işin yaşayabilmesi için bizim gayretimizin yanında hemşerilerimizin de faaliyetlere katılması, desteklemesi gerekir. Yaptığımız işlerin kamuoyuna doğru lanse edilmesi, iyi anlatılması ve etkileşimle birlikte buradaki organizasyonların zamanla büyüyerek ciddi bir sosyal merkez olması için çalışıyoruz. İnşallah bu yıl itibariyle bunların birçoğunu ilk defa yapacağız. Kayseri´nin bir denizi var, bu denizde yapılabilecek etkinlikler nelerse burada yapma gayretimiz var. Bir ailenin rahatlıkla konaklayabileceği yaşam odası, banyosu, tuvaleti, mutfağı olan güzel donanımlı bungalov evlerden oluşan bir yaşam mekanı kuruyoruz. Belediyenin yapmış olduğu ciddi faaliyetler ve yatırım var, eğer ki bu yatırımlar hemşerilerimiz tarafından desteklenir, bu faaliyetler burada hayat bulursa, bölge çok yakın gelecekte ciddi sosyal hayatın merkezi olabilir? şeklinde sözlerini tamamladı.

 



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı