KAYSERİLİ TURİZMCİLER TAYLANDLI MESLEKTAŞLARIYLA BANGKOK'TA BULUŞTU

KAYSERİLİ TURİZMCİLER TAYLANDLI MESLEKTAŞLARIYLA BANGKOK

Cıngı: "Bu bölgelerde yapılacak tanıtım faaliyetleriyle Kapadokya'ya gelen misafiri birkaç gün Erciyes'te konaklatabiliriz. Bunun için THY ile birlikte bir pazarlama stratejisi belirledik"

Kayserili turizmciler, yeni turizm ve tanıtım stratejisinde pazar olarak belirlenen Tayland'a düzenlenen geziye katılarak, "Kayseri-Erciyes Tanıtım Toplantıları" kapsamında bu ülkedeki meslektaşlarına kentin doğal ve tarihi güzelliklerini anlattı.

Erciyes AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Yolları (THY) Kayseri Müdürlüğünün girişimi ve THY Bangkok Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen "Kayseri-Erciyes Tanıtım Toplantıları", Tayland'ın başkenti Bangkok'ta gerçekleştirildi.

Burada bir oteldeki toplantının açılışında konuşan Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen Akgün, Kayseri'nin Kapadokya bağlantısının bu ülkede iyi tanındığını söyledi.

Tayland'dan Türkiye'ye gitmek isteyen çok kişi olduğunu belirten Akgün, "Tayland'da genellikle insanların aklına Türkiye deyince Kapadokya geliyor ve Kapadokya'dan çok etkilendiklerini görüyorum. Bugün burada yapılan sunumlar ve Kayseri tanıtımıyla birlikte Kapadokya'ya gidecek olanların yolunu Kayseri'ye çevireceğinden eminim." diye konuştu.

Akgün, Taylandlıların tarihe yoğun ilgisi bulunduğunu ve Kayseri'de tarih, kültür, gastronomi, spor, alışveriş, sağlık gibi birçok özelliğin bir arada olduğunu ifade etti.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da Erciyes'in uluslararası bir turizm yeri olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı.

Özellikle son yıllarda direkt uçuşlarla birlikte birçok ülkeden yabancı misafirin Erciyes'e kayak yapmaya geldiğine işaret eden Cıngı, "Erciyes'te kayak yapan yabancı misafir kente inip, alışveriş merkezlerinde zaman geçirebiliyor. Tarihi Kapalı Çarşı'yı gezebiliyor. Günübirlik turlarla Kapadokya'yı görebiliyor." ifadelerini kullandı.

Erciyes için uluslararası tanıtım ağını her geçen gün genişlettiklerine işaret eden Cıngı, şunları kaydetti:

"Erciyes AŞ olarak her gün yeni pazarlara ulaşmaya çalışıyoruz. Güneydoğu Asya da bunlardan biri. Çünkü bu bölgeden çok sayıda insan Kapadokya'ya geliyor. Bu bölgelerde yapılacak tanıtım faaliyetleriyle Kapadokya'ya gelen misafiri birkaç gün Erciyes'te konaklatabiliriz. Bunun için THY ile birlikte bir pazarlama stratejisi belirledik. Bunun bir yansıması olarak da Kayseri'deki turizmcilerle birlikte Bangkok'ta Erciyes'i tanıtıyoruz. Burada Tayland'ın ve bölgenin büyük turizm acenteleri bulunuyor. Acentelere Kapadokya'ya gönderdikleri turistleri Erciyes'te de ağırlayabileceğimizi, bunun altyapısının hazır olduğunu anlattık."

THY Kayseri Müdürü Fatih İnan ise Kayseri'nin, Kapadokya'ya çok yakın bir bölge olduğunu anlattı.

Kayseri'ye gelecek turistin birçok etkinlik yapma fırsatı bulacağını vurgulayan İnan, "Kayseri tanıtım çalıştayının ilk aşamasını bu toplantıyla gerçekleştirdik. İkinci aşamada Taylandlı acenteleri Kayseri'de ağırlamak istiyoruz. Bundan sonra da satışlara başlamayı planlıyoruz. Hatta THY olarak Tayland-Kayseri uçuşları için özel bir fiyat çıkarmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kayserili turizmciler, Taylandlı meslektaşları ile ikili görüşmeler yaparak, kentteki konaklama ve transfer konularında bilgi verdi.

Toplantıya THY Bangkok Müdürü Ahmet Tuğcu, Malezya Kültür ve Tanıtma Müşaviri Begüm Soysal da katıldı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları