KAYSERİLİ MİNİK YÜREKLERDEN, BÜYÜK DUYARLILIK

KAYSERİLİ MİNİK YÜREKLERDEN, BÜYÜK DUYARLILIK

Van'da meydana gelen depremin ardından, depremzedelere destek olmak isteyen İstikbal İlköğretim Okulu öğrencileri harçlıklarını deprem bölgesine gönderecek.

Kayseri'deki Özel İstikbal İlköğretim Okulu Öğrenci Meclisi, Van'da meydana gelen deprem felaketinden olumsuz etkilenen depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

      Öğrenci Meclisi Başkanı Hatice Kübra Yılmaz, kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada, kampanyanın hafta sonuna kadar süreceğini ve toplanan paraların Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Van'daki yetkililere ulaştırılacağını bildirdi.

      Yılmaz, ''Van'daki depremi görünce çok üzüldüm ve bir insan olarak orada acı ve çaresizlik içinde kıvranan insanlara bir şeyler yapma ihtiyacı hissettim. Bunu, okuldaki arkadaşlarımla da paylaştım ve onların da aynı duygular içinde olduğunu gördüm. Birlikte yardım kampanyası başlatmaya karar verdik. Eğer böyle bir felaket, bizim başımıza gelseydi, eminiz ki, onlar da bizim yardımımıza koşarlardı'' dedi.

      Okul Müdürü Salim Aydın da öğrencilerin bu tür organizasyonlarda küçük yaşta yer almasının onlarda, sosyal yardımlaşma duygusunu ömür boyu canlı tutacağını ifade etti.

      Aydın, küçük çocukların, kendilerine ait bir şeyi başkalarıyla paylaşmak istemelerinin çok anlamlı olduğunu, böyle bir duygunun ve bu duygudan hareketle başlatılan kampanyanın, Türkiye'deki birlik ve beraberliği, yardımlaşmayı gösterdiğini dile getirdi.

      Kampanya kapsamında okulun girişine konulan Kimse Yok Mu Derneği'nin kumbarasına öğrenciler, harçlıklarını ve biriktirdikleri paraları attı.

      Bir minik öğrenci de ''Evdeki kumbaramda yaklaşık 1 yıldır 300 lira biriktirdim. Annem ve babama, biriktirdiğim bu parayı Van'a yardım için kampanya kumbarasına atmak istediğimi söyledim. Bu isteğimi mutlulukla karşıladılar. Ancak babam bu kadar çok parayı düşürürüm, kaybederim diye bir seferde bana vermedi. Her gün bir miktar veriyor. Cuma gününe kadar 300 liranın tamamını getirmiş olacağım'' diye konuştu.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik