KAYSERİLİ YAZAR,

KAYSERİLİ YAZAR,

KALEMİNİN TERİNİ ŞEHİT VE GAZİLERE BAĞIŞLADI

?Dün Gibi Edebali´nin Kayseri´deki İzleri´ kitabının yazarı Hayri Şişlioğlu, kitabından elde edilecek geliri Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği´ne bağışladı.

Kayserili Araştırmacı ve Yazar Hayri Şişlioğlu, 10 yıllık emeğinin ürünü olan ve aile tarihini araştırdığı ?Dün Gibi Edebali´nin Kayseri´deki İzleri´ kitabının gelirini, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği´ne bağışladı. Türkiye´de ilk kez bir araştırmacı tarafından, Şeyh Edebali´nin soyunun Kayseri´ye dayandığı ve dedesinin de Abdülkadir Geylanî olduğu bilgisine yer verilen, ayrıca soy araştırmasının nasıl yapılacağının anlatıldığı kitabı satın almak isteyen okurlar, Derneğin Kiçikapı´daki Hareket Amirliği´nin hemen arkasında bulunan yerine gidip, istedikleri oranda bağış yaparak kitaba sahip olabilecekler.

?Amacım insanlara yararlı olabilmek?

Kitabı yazarken insanlara yararlı olması gayesiyle araştırma yaptığını, herhangi bir maddi beklenti içinde olmadığını belirten Araştırmacı-Yazar Hayri Şişlioğlu, ?Fakat insanların da kitabı bir bedel ödeyerek sahiplenmeleri uygun olacaktı. Şehit ve gazilerimizin, o kahraman insanların desteklenmesi gerekiyordu. Ne yapabilirim diye düşünürken, kitabın gelirinin kendilerine bağış şeklinde verilebileceğini düşündüm. Kitabımı okumak isteyenler derneğe müracaat edecekler, gönüllerinden geçen bir bağış karşılığında kitabı alabilecekler? dedi. Şişlioğlu, amatör ruhla kitap yazanların ya da esnafların benzer yöntemlerle, yaşadıkları yerlerdeki şehit ve gaziler derneklerine bağışta bulunabileceklerini de sözlerine ekledi.

?Önemli olan gönül zenginliği?

Şişlioğlu´na teşekkürlerini ileten Dernek Başkanı Yılmaz Üçkan ise, ?Bizim için önemli olan her şeyden önce Hayri Bey´in bu işe gönlünü koyması. Gönül olarak burada olduğu zaman zaten maddi katkılar da kendiliğinden geliyor. Hayri Bey´e teşekkür ediyorum, yaptığı özverili çalışmayı, alnının terini buraya bağışlaması bizim için mutluluk verici. İnşallah biz de Hayri Bey´in bu eserine katkıda bulunur, gençlerimize veya bu kitabı okuyacakların tarihi konularda bilgi edinmelerine vesile oluruz diye inanıyorum? ifadelerini kullandı.

Kitabı satın almak yoluyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine bağışta bulunmak isteyenler, 0 (352) 222 9392 no´lu telefondan yetkililerle irtibat kurabilecek.


Haber Kaynak : İHA

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"