KAYSERİLİ PARASINI BANKADA TUTMUYOR

KAYSERİLİ PARASINI BANKADA TUTMUYOR

KAYSERİ´NİN BANKALARDA BULUNUN MEVDUAT ORANINI TÜRKİYE İLE KIYASLADIĞIMIZDA BİNDE 88


Erciyes Teknopark ile İstanbul Startup Angers tarafından ortaklaşa düzenlenen ?Melek Yatırımcısı Akademisi´ Kayseri´de yapıldı. Programda konuşma yapan Erciyes Teknopark Genel Müdürü Bilgin Yazlık, ?Kayseri´nin bankalarda bulunan mevduat oranını Türkiye ile kıyasladığımızda binde 88. Yani yüzde 1´in altında. Kayserili aslında parasını bankada tutmuyor? dedi.
Düzenlenen programa Erciyes Teknopark Genel Müdürü Bilgin Yazlık, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Topsakal, İstanbul Startup Angers Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı ve yatırımcı firmaların yetkilileri katıldı. Programda konuşan Erciyes Teknopark Genel Müdürü Bilgin Yazlık, ?Bugün burada ciddi bir eğitim olacak. Katılımcı adaylara daha sağlıklı yatırımlar yapmaları için konular anlatılacak. Erciyes Teknopark olarak Melek yatırımcılık kavramı ile 3 yıldır ilgileniyoruz. Bunun için çok sayıda altyapı çalışması yaptık. Melek yatırımcı için her şeyden önce fikir lazım. Biz fikirlerin üretilebileceği sera isimli bir kuluçka programı başlattık. Bu kuluçka programı kapsamında gençlerin iş fikirlerini alıyoruz. Bu iş fikirlerini KOBİ´ye dönüştürmeye çalışıyoruz. Tabi henüz yeni mezun olmuş bir girişimcinin kendi kaynakları ile bu kaynaktan kastım hem bilgi hem de maddi kaynak, iş fikrini gerçeğe dönüştürmesi ve hayal ettiğimiz milyon dolarlık ciro yapan şirketlere ulaşması maalesef mümkün görünmüyor. Bunun için yatırımcıya ihtiyaç var fakat bu yatırımcı sıradan bir yatırımcı olamaz. Yani sadece cebinde parası olan yatırımcıya biz melek yatırımcı diyemeyiz. Melek yatırımcının en büyük özelliği o kişiye parayla birlikte bilgi ve tecrübesini aktaran kişi olmasıdır. Ona kol ve kanat geriyor olmasıdır? diye konuştu.
Yazlık ayrıca, ?Kayseri´nin bankalarda bulunan mevduat oranını Türkiye ile kıyasladığımızda binde 88. Yani yüzde 1´in altında. Kayserili aslında parasını bankada tutmuyor. Bu para nerede? Bu para hepimiz biliyoruz ki muhtemelen ya bir arsada, toprakta, ya bir dairede yada fabrikasında bu parayı çalıştırıyor. Biz bu parayı gençlerin fikirlerine aktarmak için buradayız. Bunun yolunu açmaya çalışıyoruz? dedi.
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Topsakal ise, ?Melek yatırımcı henüz yolun başında olan, yatırım yapan, büyüme ve gelişmeler için sermayesi olan olarak tanımlanmaktadır. Ülkemizde inovasyona açık ve ileri teknoloji içeren üretim sürecinin geçilmesi ve hızlı ilerleme sağlama noktasında melek yatırımcıların artması ve desteklenmesi gerekmektedir. Ülkemizde ve şehrimizde henüz gelişmekte olan melek yatırımcılık konusunda üyelerimizin bilgilendirilmesi büyük önem arzetmektedir. Bu açıdan toplantının hayırlar getirmesini temenni ediyorum? şeklinde konuştu.
İstanbul Startup Angers Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı da, ?Melek yatırımcılık Türkiye´de çok yeni bir kavram. Melek yatırımcı sayısının artması girişimcilik ekosistemini besleyen en önemli unsurlardan birisi. Bu toplantıları 6 şehrimizde Mayıs´a kadar yapacağız. Bu programlarla biz Anadolu´da melek yatırımcı ağları kurmak istiyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Erciyes Teknoparka çok teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları