KAYSERİGAZ VE BUSRAGAZ ACİL EYLEM PLANI TATBİKATLARINI UYGULAMAYA BAŞLADI

KAYSERİGAZ VE BUSRAGAZ ACİL EYLEM PLANI TATBİKATLARINI UYGULAMAYA BAŞLADI

Kayserigaz ve Bursagaz her türlü doğal afet karşısında müşterilerine hızlı ve başarılı hizmet verebilmek için oluşturduğu Acil Eylem Planı’nın ilk tatbikatını Bursa’da gerçekleştirdi.

   Deprem sonrasında oluşacak krizleri önceden tespit ederek, daha üzüntü verici olayların yaşanmamasını sağlamak, doğal afetlerde doğalgaz şebekesinde meydana gelebilecek olası bir hasar durumunda, hızlı, etkili bir şekilde müdahale edilmesi ve bunlardan dolayı oluşabilecek zararlardan en az ölçüde çıkılması amacıyla Kayserigaz - Bursagaz ortak acil eylem planı oluşturuldu ve her iki şirketin İşletme Bakım Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Bursa’da bir araya gelerek ilk tatbikatlarını gerçekleştirdi.
Acil Eylem Planı kapsamında Kayserigaz İşletme Bakım Ekibi 4 gün boyunca Bursagaz personeli tarafından teorik ve uygulamalı eğitime tabii tutuldu. Ziyaret süresince Bursagaz tarafından ağırlıklı olarak şehir tanıtılarak, risk haritası üzerinden sıkıntılı bölgeler belirlendi. Ayrıca Bursagaz şebekesi hakkında bilgi alındı ve Kayserigaz’dan farklı olarak kullanılan teknik ekip ve ekipmanlar belirlendi. Programın son gününde Bursagaz ve Kayserigaz ekiplerinin katıldığı ortak acil eylem tatbikatı yapılarak verilen eğitimler pekiştirildi. Yapılan tatbikat konusu ‘’ 12’’ çelik hat hasarı sonucu kontrolsüz gaz çıkışı’’olarak belirlenerek, Bursagaz ve Kayserigaz ekiplerinin üstün gayreti ile zamanında ve yerinde başarılı bir müdahale ile sonuçlandı.
Kayserigaz İşletme Bakım Müdürü Bülent Coşkun, “Yapılan doğalgaz acil eylem planı ile karşılaşılacak herhangi bir afet durumunda hazırlanan plan çerçevesinde kimlerin hangi görevleri üstleneceği, ne şekilde hareket edileceği, gerekli olacak malzemelerin tespiti ve tedariği gibi acil bir durumda öncelikli olarak yapılacaklar belirlenmiştir. Bu sayede sıkıntı anında müdahale etme imkânı bulunacak. Ayrıca afet öncesinde kişilerin afet anında yapacakları işlerin tanımları önceden belirlenerek afet anında oluşabilecek kaos ve kargaşanın önüne geçilmiş olunacaktır. Bu çalışmalar sonucunda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’’ dedi.
Tatbikatlar sonrasında Bursagaz yönetimi ile birlikte kapanış toplantısı yapıldı. ‘’Bursagaz ve Kayserigaz karşılıklı işbirliği ve yardımlaşma protokolü’’ oluşturularak yol haritası belirlendi. Dilek ve temenniler alınarak ve program tamamlandı.


ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı