KAYSERİ`DEN KIRIM TÜRKLERİNE DESTEK

KAYSERİ`DEN KIRIM TÜRKLERİNE DESTEK

Turan Derneği ve Kayseri`de yaşayan Kırım Türkleri, Cumhuriyet Meydanı`nda yapılan eylem ile Rusya`nın Kırım`a girişini ve yapılacak olan referandumu protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen eylemde konuşan Kayseri`de yaşayan Kırım Türklerinden Eldar Osmanov, "Kırım`ı işgal etmiş Rusya Ordusu ve Kırım`da yaşayan Rusya yanlısı hainler tarafından Kırım Parlamentosu ele geçirilmiştir. Rusya yanlısı Kırım Parlamentosu, Kiev`deki Ukrayna Parlamentosunu ve Ukrayna Anayasası`nı yok sayarak, Kırım`ın Rusya`ya bağlanmasını oy birliği ile kabul etmiş ve Kırım`da referandum yapılması kararını almıştır" dedi.
Osmanov, "Rusya ve gayrimeşru Kırım parlamentosu, Türkiye, Avrupa ve diğer ülkelerden gözlemcilerin ülkeye girişine izin vermemiş ve referandumun şeffaf bir şekilde geçmesini istemiyor. Bu gayrimeşru referandum boykot edilecektir. Kırım-Tatar Milli Meclisi, Rusya`nın işgaline karşı çıkmıştır ve Kırım`ın Rusya`ya bağlanmasını kesinlikle reddetmiştir" diye konuştu.
Turan Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Buğra Arslantaş ise, "Rusya`nın Kırım üzerinde, Ukrayna`ya yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyon, bölgemizdeki gerginliği bir kat daha artırmış, batı ile Rusya`nın siyasi çatışmalarının bir yansıması sonucu Ukrayna`ya bağlı Kırım özerk bölgesi bu gün bir anlamda Rus işgali altına girmiştir" ifadesinde bulundu.
Arslantaş, "Geçmişte yaşananlardan insanlık dersi alınmalıdır. Bu bakımdan başta tarihi ve kültürel bağlarımız nedeniyle Türk Dışişleri olmak üzere Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve NATO`nun tarafları uzlaştırıcı bir yol izlemeye zorlaması ve sorunların bir çatışmaya dönüşmeden barışçı yollardan çözümü için her türlü tedbiri alması bu gün için insani bir gereklilik olarak karşımıza çıkmaktadır" ifadesinde bulundu.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti