KAYSERİ´DEN SURİYE´YE

KAYSERİ´DEN SURİYE´YE

10 TIR DOLUSU YARDIM MALZEMESİ..

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından ?Şimdi Yaraları Sarma Zamanı´ ve ?Halep´te İnsanlık Ölmesin´ kampanyaları kapsamında şehrimizden un, bakliyat ve ayakkabıdan oluşan 10 tır yardım malzemesi dualarla Suriye´ye uğurlandı? Uğurlama törenine onur konuğu olarak iştirak eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı Türk milletinin her zaman mazlumların yanında olduğunu vurgulayarak "Yardımda bulunan bütün iyiliksever, hayırsever, gönlü zengin insanlara teşekkürü bir borç biliyorum.? İfadesini kullandı?

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından ?Şimdi Yaraları Sarma Zamanı´, ?Halep´te İnsanlık Ölmesin´ ve ?Yükümüz Kardeşlik´ kampanyaları kapsamında şehrimizden un, bakliyat ve ayakkabıdan oluşan 10 tır yardım malzemesi Anadolu Harikalar Diyarı otoparkında düzenlenen törende edilen dualarla Suriye´ye uğurlandı? 

Uğurlanma törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ve İl Müftüsü Doç Dr. Şahin Güven, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ın yanı sıra vatandaşlar iştirak etti?

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı onur törende yaptığı konuşmada, yardımlaşmanın önemini vurgu yapıp, Türk milletinin her zaman mazlumların yanında olduğunu hatırlatarak "Yardımda bulunan bütün iyiliksever, hayırsever, gönlü zengin insanlara teşekkürü bir borç biliyorum. Alicenap milletimizin ırkına, dinine, diline, rengine bakmaksızın dünya üzerinde mağdur ve mazlum kim varsa onun yanında olmak için gayret gösterdiğinin bir nişanesi, bir şahididir bu tırlar. Cenabıhak bizim milletimizin varlığını, birliğini, dirliğini daim eylesin, yeryüzündeki mazlumların umudu olmaya devam edelim." Değerlendirmesinde bulundu?

Kayseri Müftüsü Şahin Güven ?de hayırseverliği ile ön plana çıkan Kayseri´de düzenlenen çeşitli kampanyalarla bugüne kadar Suriye´deki savaş mağduru insanlara yardım eli uzatıldığını belirtip kampanya boyunca 414 tır yardım malzemesi gönderdiklerini kaydederek "Bugün de 9 tır un, bir tır bakliyat ve ayakkabı gönderiyoruz. Bu 10 tırla birlikte 2016´dan bu tarafa Kayseri´den bölgeye giden yardım tırı sayısı 424´e ulaşacak. Bu yardımları Diyanet Vakfının alanlardaki temsilcileriyle görüşerek hangi bölgede ihtiyaç varsa o bölgeye gönderiyoruz. Özellikle Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla terörden temizlenen bölgelerde yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin bir nebze hayatlarını bu yardımlarla kolaylaştırabiliyorsak ne mutlu bizlere. Rabbim bu yardımlara katkı sağlayanlardan razı olsun." Diye konuştu?

Hayırseverler şehri Kayseri´nin bu işin başını çekerek önemli bir hayra vesile olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç ise ? Bu işin ucundan tutmak hepimiz için bir sevinç kaynağı olmaktadır. Her şeyden önce Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu konuda tüm kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin çok daha fazla duyarlı olması gerekmektedir. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın! düşüncesiyle insana değer vermek hepimizin asli görevi olmalıdır. Türkiye Diyanet Vakfı, Kayseri İl Müftülüğü organizasyonunda tarafından Suriye´deki savaş mağdurlarına gönderilmek üzere hazırlanan 10 tır dolusu yardım malzemesini Kayserililer olarak yine mazlum ve mağdurların yanında yer alacak ihtiyaç duyulan ne varsa, onlarla ilgili yardım tırlarını bundan sonrada göndermeye devam edeceğiz. Türkiye Diyanet Vakfı ve Kayseri İl Müftülüğü´nün bu anlamlı projesine katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum? ifadesini kullandı?

Konuşmaların ardından Müftü Güven tarafından yapılan duadan sonra un, bakliyat ve ayakkabı yüklü 10 tır Suriye´ye doğru yola çıktı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı